Η καταστροφή στην Ιαπωνία οδηγεί, όπως δείχνουν τα πράγματα, σε σωτηρία αυτόν τον κλάδο, που μέχρι τώρα τα έβγαζε πέρα με το ζόρι. Η ζήτηση για υγιή ψάρια, έφερε αύξηση των τιμών στη χονδρική πώληση. Οι ιχθυοκαλλιεργητές αισιοδοξούν για το μέλλον τους, αλλά και οι ειδικοί. Ο ιχθυολόγος Γιάννης Πάσχος λέει σχετικά: «Αν και η ανάπτυξη σε πολλές περιπτώσεις ήταν άναρχη και απρογραμμάτιστη και η περιβαλλοντική επιβάρυνση δυσανάλογη με το αποτέλεσμα, η χώρα μας προσφέρει αξιόλογες χερσαίες εκτάσεις και θαλάσσιες περιοχές για την ανάπτυξη των υδατοκαλλιεργειών. Το γεγονός αυτό ενισχύεται από το ότι η χώρα παρουσιάζει έλλειμμα αλιευτικών προϊόντων. Η αλιεία γενικά αντιπροσωπεύει μόνο το 3% του ακαθάριστου γεωργικού μας προϊόντος και μόνο το 18% των αναγκών των Ελλήνων σε πρωτεΐνες ζωικής προέλευσης.
http://www.katoci.com/