tromaktiko: Όψιμες ευαισθησίες μειοδοτών

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Όψιμες ευαισθησίες μειοδοτών



Διαβάζω και ξαναδιαβάζω τις έσχατες δηλώσεις του Πετσάλνικου και του Καστανίδη, προϊόν όχι πραγματικής ευαισθητοποίησης αναφορικά με...
την πιθανότητα υπονόμευσης του κοινοβουλευτισμού, αλλά τρόμου σχετικά με το νομοτελειακό της νέμεσις που θα τους συναντήσει.

Ποιοι είναι εκείνοι που κόπονται για τον κοινοβουλευτισμό; Οι ίδιοι που απαξίωσαν τη Βουλή καθιστώντας την ναό ανομίας, διαπλοκής, διαφθοράς, ρεμούλας, διασπάθισης δημοσίου χρήματος, ατιμωρησίας, πελατειακών σχέσεων και έκφρασης ίδιων συμφερόντων. Νομοθέτησαν εις βάρος του εθνικού συμφέροντος και προκειμένου να ικανοποιήσουν και να προστατεύσουν την διαβόητη φάρα τους. Καταχράστηκαν την εξουσία για να καρπωθούν και να ανελιχθούν. Υποκρίθηκαν, αναίρεσαν προεκλογικές δεσμεύσεις και εξαπάτησαν κατα κόρον και τώρα θα θερίσουν τις θύε! λλες που επέτρεψαν, όταν δεν τροφοδότησαν, να υπάρξουν. Ανομία κι ανηθικότητα. Κι όχι μόνο αυτοί οι ~300, αλλά κι ουκ ολίγοι άλλοι που συμμετείχαν σε προηγούμενες κοινοβουλευτικές μαζώξεις.

Η Βουλή μετουσιώθηκε από άνδρο της δημοκρατίας σε εφαλτήριο κέρδους, καταλύοντας το θεσμό και διαβρώνοντας τις αρχές του. Ουδείς τιμωρήθηκε, ουδείς παραπέμπφθηκε επί της ουσίας, ουδείς πλήρωσε το μάρμαρο, ουδείς θεωρήθηκε αρκούντως υπεύθυνος για να ικανοποιηθεί το κοινωνικό αίσθημα περί δικαίου. Συγκάλυψη, φωτογραφικές ρυθμίσεις, αχλή και νεφέλη, μέχρι να ξεχάσει ο κόσμος.

Αυτόν τον κοινοβουλευτισμό οφείλουμε άπαντες να τον εξυγιάνουμε εκ νέου, ώστε να καθαρίσει από την βουλευτική κόπρο ενός διεφθαρμένου συστήματος. Ήδη διαπιστώνουν άπαντες πως ο κόσμος δεν εκφράζει μονάχα την αγανάκτηση με τα λόγια, αλλά και με τα έργα κι αυτό ήταν ολότελα αναμενόμενο. Παίζατε επί δεκαετίες με την νοημοσύνη του, του στερήσατε το όραμα, τον απομυζήσατε, τον εκφυλίσατε και τον καταστήσατε υποτελή κι επαίτη. Αυτονόητο πως κάποια στιγμή θα σας εξανάγκαζε να αξιοποιήσατε τα "κλεμμένα" σε γάζες, τσιρότα και δεκανίκια, γι! ατί η νέμεσις λειτουργεί πάντα ως τιμωρία άνευ ευαισθησιών και κατανόησης.

Παραιτηθείτε ή αλλάξτε άμεσα γραμμή πλεύσης, μήπως και σας λυηθεί κανενας πονόψυχος, γιατί εξωθήσατε την κοινωνία να εκφράσει την αγανάκτησή της σε μορφώματα που δεν θα σας αρέσουν καθόλου.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!