tromaktiko: Ντυθείτε όπως σας αρέσει

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Ντυθείτε όπως σας αρέσει



Μια γνωστή Αυστραλή φεμινίστρια κάλεσε τις γυναίκες να ενηλικιωθούν, να πάψουν να ενοχλούνται από τις ανοησίες και να διεκδικήσουν να ντύνονται και να περπατούν όπως θέλουν. Πρόκειται για την...
 Ίβα Κοξ, η οποία μίλησε σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Σίδνεϊ κατά των σεξουαλικών επιθέσεων εναντίον των γυναικών.

Το νέο «κίνημα», εμφανίστηκε για πρώτη φορά πριν από ένα μήνα στον Καναδά όταν κάποιος αστυνομικός, μιλώντας σε μια τάξη φοιτητών της Νομικής στο Τορόντο, είπε μεταξύ άλλων ότι «οι γυναίκες θα πρέπει να σταματήσουν να ντύνονται "τολμηρά", αν δεν θέλουν να προκαλούν τους άνδρες».

Από τότε έχουν γίνει παρόμοιες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε χώρες όπως η Ινδία, την Βρετανία, Ονδούρα, Νικαράγουα και αλλού, ενώ στην πόλη του Μεξικού στην πορεία που έγινε έλαβαν μέρος 2.500 γυναίκες.

Να προσθέσουμε εδώ ότι οι γυναίκες που έλαβαν μέρος στην πορεία του Σίδνεϊ (αλλά και της Μελβούρνης νωρίτερα) είχαν επίτηδες ντυθεί πολύ προκλητικά για να δώσουν έμφαση στο γεγονός ότι οι γυναίκες θα πρέπει να μπορούν να ντύνονται όπως τους αρέσει χωρίς η εμφάνισή τους να εκλαμβάνεται ως πρόκληση για να δεχτούν σεξουαλική επίθεση

real.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!