tromaktiko: Η πλατεία...θέλει εφόδια, γιατί νηστικό αρκούδι δεν παλεύει!

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Η πλατεία...θέλει εφόδια, γιατί νηστικό αρκούδι δεν παλεύει!



Για 11η ημέρα σήμερα, συντάκτης του blog βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος για να καλύψει τα γεγονότα της ημέρας....
Λίγο πριν η πλατεία αποκτήσει ρυθμό, από χιλιάδες (κυρίως νέους) αγανακτισμένους Έλληνες πολίτες, κάναμε μια βόλτα στον μικρόκοσμο της πλατείας, για να δούμε την οργανωτική δομή της πρωτοφανούς για τα Ελληνικά δεδομένα εκδήλωσης αγανάκτησης. Το πρώτο πράγμα που θα αντικρίσει ο επισκέπτης της πλατείας, είναι οι δεκάδες σκηνές που έχουν στηθεί στο γκαζόν της πλατείας. Εκεί μένουν δεκάδες νέοι καθ' όλο το 24ωρο, διασφαλίζοντας έτσι την ηρεμία της πλατείας. Σημαντικό είναι πως η πλατεία έχει χωριστεί σε ομάδες οργάνωσης. Άλλοι είναι υπεύθυνοι για την σίτιση των παρευρισκόμενων και εδώ είναι μια καλή ευκαιρία να τονίσουμε την ανάγκη των παιδιών σε τροφή, νερό και αναψυκτικά. Καλό είναι εταιρείες που έχουν αντικείμενο το φαγητό να στείλουν όσο περισσότερη τροφή μπορούν μιας και ο αγώνας που γίνεται έχει να κάνει και με το δικό τους καλό. Μια σημαντική ομάδα για την διάδοση ειδήσεων και δραστηριοτήτων είναι αυτή που ασχολείται με την τεχνική υποστήριξη. Πολλά e mail λαμβάνουμε και εμείς καθημερινά ως blog, και τα αναρτούμε για να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή τις δράσεις των αγανακτισμένων. Η καλλιτεχνική ομάδα, είναι αυτή που δίνει χρώμα και ρυθμό στις συγκεντρώσεις. Τα πανό, τα πλακάτ και οι ζωγραφιές κατασκευάζονται αποκλειστικά από την καλλιτεχνική ομάδα και μάλιστα τα περισσότερα από αυτά τα χρωματίζουν μικρά παιδιά. Η ελπίδα μας. Σε άλλο σημείο της πλατείας θα συναντήσει κάποιος κουτιά, όπου ο καθένας από εμάς, μπορεί να καταθέσει απόψεις, σχόλια ακόμα και το δικό του σύνθημα.
Ο μικρόκοσμος της πλατείας, χωρίς χρώματα, παρατάξεις και στοιχεία φανατισμού, απέδειξε για δέκα 24ωρα πως ακόμα και οι πιο μεγάλες συγκεντρώσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς να ανοίξει ούτε ένα ρουθούνι.
Η πλατεία Συντάγματος βγάζει κάτι ρομαντικό, μια ιδανική ηρεμία. Η πλατεία Συντάγματος ανησυχεί του πολιτικούς. Διότι δεν γνώριζαν μέχρι σήμερα πως και οι Έλληνες και ιδίως οι νέοι, είναι πολιτισμένοι και αποφασισμένοι να νικήσουν. Σσσσσσστ τώρα! Ο αγώνας συνεχίζεται...










     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!