tromaktiko: Την ερχόμενη βδομάδα οι οριστικές προτάσεις του Υπ. Συγκοινωνιών στους ταξιτζήδες

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Την ερχόμενη βδομάδα οι οριστικές προτάσεις του Υπ. Συγκοινωνιών στους ταξιτζήδες



Απετράπησαν για μια εβδομάδα οι κινητοποιήσεις των οδηγών ταξί μετά από συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποί τους με την Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων Ερατώ Κοζάκου – Μαρκουλλή, η οποία και...
δεσμεύθηκε την επόμενη Πέμπτη να τους παρουσιάσει τις οριστικές προτάσεις του Υπουργείου.

Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η ένταξη των οδηγών σε νέο παγκύπριο σύστημα μεταφοράς που αφορά συγκεκριμένες ομάδες ατόμων, η αύξηση των κομίστρων των εισιτηρίων των λεωφορείων σε συγκεκριμένες ώρες καθώς και τα δρομολόγια λεωφορείων σε κάποιες τουριστικές περιοχές.

«Είχαμε μια αρκετής διάρκειας συνάντηση με τους συνδέσμους των ιδιοκτητών ταξί», ανέφερε η Υπουργός μετά τη συνάντηση, προσθέτοντας ότι «εξετάσαμε εκ νέου όλα τα θέματα τα οποία είχαν υποβληθεί».

Είμαστε έτοιμοι, είπε, «με κάποιες εισηγήσεις τις οποίες μοιραστήκαμε μαζί με τους αντιπροσώπους των ιδιοκτητών ταξί», προσθέτοντας ότι «παρουσιάσαμε επίσης αυτή τη μελέτη για τη νέα υπηρεσία την οποία επεξεργάζεται το Υπουργείο Συγκοινωνιών για το σύστημα μεταφορών ανταποκρινόμενο στη ζήτηση».

Όπως εξήγησε, πρόκειται για μια νέα υπηρεσία, η οποία εφαρμόζεται σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.

Πιστεύω, ανέφερε η Υπουργός, «ότι υπάρχει ενδιαφέρον και θα είναι σε επαφή οι σύνδεσμοι των ιδιοκτητών ταξί με την μονάδα ενίσχυσης των δημόσιων μεταφορών για να δούμε πως προχωρούμε».

Πρόσθεσε ότι το Υπουργείο θεωρεί ότι η υπηρεσία θα πρέπει να είναι παγκύπρια και θα πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες συγκεκριμένων ομάδων πληθυσμού, διευκρινίζοντας ότι τέτοιες ομάδες μπορεί να είναι οι μαθητές, οι ηλικιωμένοι αλλά και εργαζόμενοι σε συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Συνέχισε λέγοντας ότι «έχουν συζητηθεί διεξοδικά όλα τα θέματα, όμως έχουμε δεσμευτεί ότι θα δούμε και κάποια άλλα θέματα σε λεπτομέρεια ιδιαίτερα όσον αφορά τα κόμιστρα των εισιτηρίων των λεωφορείων και κάποια δρομολόγια των τουριστικών κυρίως περιοχών που θεωρούνται προβληματικά για τους συνδέσμους των ιδιοκτητών ταξί».

«Δεσμευτήκαμε και ορίσαμε εκ νέου συνάντηση την προσεχή Πέμπτη, 30 Ιουνίου, στις 12:00 το μεσημέρι, όπου θα επανέλθω με συγκεκριμένες και οριστικές μας προτάσεις πιστεύοντας ότι τελικά θα βρούμε ένα τρόπο ο οποίος θα ικανοποιεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα αιτήματά τους», είπε η κ. Μαρκουλλή.

Κληθείσα να διευκρινίσει το ύψος της αύξησης των κομίστρων η Υπουργός ανέφερε ότι «σίγουρα η δική μας πρόθεση δεν είναι να αυξήσουμε το κόμιστρο του λεωφορείου ούτως ώστε να πλήξει τον Κύπριο πολίτη, γιατί έχουμε δώσει μια υπόσχεση στον Κύπριο πολίτη με την εισαγωγή του νέου συστήματος των λεωφορείων να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες τους και να ωθήσουμε ή να δώσουμε κίνητρα σε όσον το δυνατό περισσότερους από τους συμπολίτες μας να χρησιμοποιήσουν το λεωφορείο».

Άρα, συμπλήρωσε, «δεν είναι η πρόθεση μας να τα αυξήσουμε σε τέτοιο βαθμό ούτως ώστε να εκλείψει αυτό το κίνητρο». Ωστόσο ανέφερε ότι «υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες τις οποίες θα δούμε όσον αφορά κάποια άλλα κόμιστρα ή κάποιες άλλες ώρες της ημέρας, οι οποίες κατά την άποψη μας δεν θα πλήξουν τον Κύπριο πολίτη».

«Νομίζω να επιφυλαχθούμε μέχρι την επόμενη εβδομάδα ούτως ώστε όταν θα έχουμε καταλήξει σε κάποιες οριστικές προτάσεις να μπορούμε να τις ανακοινώσουμε», είπε καταληκτικά.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!