tromaktiko: Αυτό το ήξερες;

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Αυτό το ήξερες;



Εάν όπως ισχυρίζονται κάποιοι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι ή/και Ελεύθεροι Επαγγελματίες ότι ΕΚΕΙΝΟΙ είναι που πληρώνουν τους Δημοσίους Υπαλλήλους...
από τον επόμενο μήνα λοιπόν, ας σταματήσουν πια να τους πληρώνουν!
Από πού τα βρίσκει τα χρήματα το κράτος και πληρώνει τους υπαλλήλους τους; Ας πούμε από τη φορολογία. Από τη φορολογία ΟΛΩΝ όμως, γιατί ΚΑΙ οι δημόσιοι υπάλληλοι φορολογούνται! Οι φοροφυγάδες στην πλειονότητά τους είναι συνήθως ελεύθεροι επαγγελματίες, ιδιωτικοί και μεγαλοκέφαλοι του Δημοσίου. Βγάζουμε απ’ έξω τα 300 (και λίγα λέω) λαμόγια μας!
Ας ξετυλίξουμε λίγο το κουβάρι…
Ελεύθεροι επαγγελματίες: Τα ξέρουμε… Απόκρυψη ΦΠΑ (σε κάποια προϊόντα), υπέρογκο κέρδος (σε κάποια προϊόντα), απόκρυψη τιμολογίων (σε κάποια προϊόντα), κτλ.
Ιδιωτικοί υπάλληλοι: Μαύρα-Μπόνους (σε κάποιους), εργασία χωρίς ένσημα στην κύρια ή δεύτερη εργασία (σε κάποιους), εικονικές απολύσεις ή προσλήψεις με ή χωρίς χρήση επιδότησης ΟΑΕΔ (σε κάποιους), κτλ.
Δημόσιοι υπάλληλοι: «Μαύρα» (σε κάποιους ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ) από ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ή ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ για να μην πληρώσουν ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ στο κράτος ή για να «ψωνίσουν» από εκείνους ή/και «Μαύρος» μισθός από 2η εργασία (σε κάποιους), χωρίς ένσημα, κρατήσεις κτλ, φραπεδιά (μα τι λέω;… τώρα πια Freddo!), μανικιούρ, σταυρόλεξο, εφημερίδα, facebook, ύπνος, κτλ. (για κάποιους)
Γιατί «κάποιοι» βρίζετε τους δημοσίους και πάτε και γλύφετε τα λαμόγια για να τρυπώσετε και εσείς ή τα παιδιά σας κάπου σε κάποια υπηρεσία, έστω και με 4μηνη-6μηνη-8μηνη σύμβαση; Δεν είστε από αυτούς; ΟΚ, γιατί φωνάζετε τότε να γίνουν περικοπές στο μισθό των δημοσίων και δε ζητάτε την εξίσωση του ΔΙΚΟΥ ΣΑΣ μισθού με αυτόν των δημοσίων; Όμως κ.κ. κάποιοι, γνωρίζετε ότι ο ΜΕΙΚΤΟΣ ΒΑΣΙΚΟΣ μισθός ενός υπαλλήλου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Λυκείου) με 15 χρόνια υπηρεσίας στο δημόσιο είναι 1.069 ευρώ, χωρίς ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑ; Γνωρίζετε ότι τα Επιδόματα ! Πάσχα, Αδείας και Χριστουγέννων πριν κουτσουρευτούν υπολογίζονταν βάσει του ΒΑΣΙΚΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ; Όσα επιδόματα και να πάρει ο Δημόσιος υπάλληλος ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να υπολογιστούν ΠΟΥΘΕΝΑ, ούτε στη σύνταξη, αν πάρει! Κοινώς, τα «νόμιμα μαύρα»! Επίδομα αδείας, μετά τις περικοπές, καθαρά 165 ευρώ, ενώ πριν 390. Εσύ πόσα έπαιρνες-πήρες; Μπορείς λοιπόν τώρα να υπολογίσεις πόσο είναι ο ΚΑΘΑΡΟΣ βασικός μισθός ενός δημοσίου υπαλλήλου με 15 χρόνια υπηρεσίας! Ο δικός σου μισθός με 15 χρόνια υπηρεσίας, πόσος είναι; Ξέχασα όμως, κάποιοι παίρνουν και επιδόματα (έστω γάμου ή/και παιδιού) που … προσμετρούνται στο βασικό τους ή είναι ενσωματωμένα!
Βγήκε ο ΓΑΠ και ενημέρωσε το λαό ότι ο μέσος δημόσιος υπάλληλος παίρνει 2.100 ευρώ το μήνα… Δεν μας είπε όμως τι εννοεί με τη λέξη «μέσος» και δε διευκρίνισε αν το ποσό είναι μεικτό ή καθαρό… Τι κατηγορία ΥΕ-ΔΕ-ΤΕ-ΠΕ; Σε ποια υπηρεσία; Βασικός μισθός μόνο ή με τα επιδόματα; Πριν ή μετά τις περικοπές; Γιατί δε βγάζει όλα τα στοιχεία στο λαό; Για να σε εξοργίσει εσένα και μένα και να μας βάλει να φαγωθούμε και εκείνος να χαίρεται! Για να περάσει αυτά που θέλει και να σε έχει με το μέρος του, έστω εκεί, για να «πολεμήσεις» το Δημόσιο!
Δε στα λέω για να με λυπηθείς, στα λέω για να μάθεις να γίνεις ΠΑΙΚΤΗΣ και όχι ΠΙΟΝΙ στο όποιο παιχνίδι, γιατί αυτά κανένας ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΣ δε θα βγει να (σου-μας) τα πει και όπως είδες ΠΑΝΤΟΥ υπάρχουν οι «κάποιοι», αλλά για κοίταξε γύρω σου… ΕΜΕΙΣ οι «ΑΛΛΟΙ» είμαστε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ… Γιατί να ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΜΕ στο ίδιο τσουβάλι με τους «κάποιους». ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ;
Δε χρειάζεται να απαντήσεις, απλά σκέψου καλύτερα και πράξε!

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!