tromaktiko: Οι εφημερίδες της Κύπρου σήμερα...

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Οι εφημερίδες της Κύπρου σήμερα...



Η απόφαση των Οικολόγων να διεκδικήσουν την προεδρία της Βουλής με τον Γιώργο Περδίκη και η σημερινή ψηφοφορία στο νομοθετικό Σώμα για εκλογή του Προέδρου της Βουλής, εν μέσω πληροφοριών πως ο Ζαχαρίας Κουλίας δεν...
θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Προέδρου του ΔΗΚΟ Μάριου Καρογιάν, η χθεσινή συνάντηση στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό, η πορεία της σύμβασης Κύπρου-Λιβάνου για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, το ψαλίδισμα των προϋπολογισμών από το Υπουργείο Οικονομικών για να περιοριστεί το δημοσιονομικό έλλειμμα, οι κίνδυνοι για καρκίνο στον εγκέφαλο από τη χρήση κινητών τηλεφώνων και η απεργία στην ΚΕΟ μετά την απόλυση 75 εργαζομένων είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν οι σημερινές εφημερίδες.
Η «Αλήθεια» με κύριο τίτλο «Βέβαιος ο Ομήρου» αναφέρει πως σήμερα το απόγευμα η νέα Βουλή καλείται να εκλέξει Πρόεδρο, με τον ηγέτη της ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου να θεωρείται νικητής μετά και τις χθεσινές διαβουλεύσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ζαχαρίας Κουλίας δέχθηκε πιέσεις για να αλλάξει την απόφασή του να μην υποστηρίξει την υποψηφιότητα Καρογιάν. Αλλού η εφημερίδα γράφει πως παγωμένη για άγνωστο χρονικό διάστημα θα παραμείνει η σύμβαση Κύπρου-Λιβάνου για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).
«Η Σημερινή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Δεν ενέδωσε ο Κουλίας» αναφέρει πως τον Πρόεδρο της Βουλής φαίνεται ότι θα αναδείξει ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Ζαχαρίας Κουλίας. Παρά τις έντονες πιέσεις που δεχόταν μέχρι αργά χθες βράδυ, επέμεινε στη θέση του για ψήφο με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και όχι τον κομματικό πατριωτισμό. Αλλού αναφέρει πως ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου από ενδεχόμενη όξυνση θρησκευτικών συγκρούσεων στην Αίγυπτο και προσφυγικό κύμα Χριστιανών προς την Κύπρο.
«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Περιμένουν φως από Κουλία» αναφέρει πως από την ψήφο του Ζαχαρία Κουλία κρέμεται η εκλογή του Προέδρου της νέας Βουλής καθώς οι Οικολόγοι αποφάσισαν να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Γιώργου Περδίκη. Αλλού η εφημερίδα γράφει πως πρωτοφανές ψαλίδισμα των προϋπολογισμών σε όλα τα Υπουργεία επέφερε το Υπουργείο Οικονομικών ώστε να περιοριστεί το δημόσιο έλλειμμα, με τα νέα έργα να φαντάζουν άπιαστο όνειρο. Η «Χαραυγή» με κύριο τίτλο «Λεπτές ισορροπίες» αναφέρει πως κρίσιμη και μακρά αναμένεται να είναι η σημερινή συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής, η οποία θα αναδείξει το νέο Πρόεδρο του Σώματος. Οι Οικολόγοι πήραν χθες απόφαση για υποβολή υποψηφιότητας από το βουλευτή Γιώργο Περδίκη ενώ ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Ζαχαρίας Κουλίας δεν είχε ξεκαθαρίσει μέχρι αργά χθες βράδυ τι θα πράξει. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρει πως ο Πρόεδρος Χριστόφιας κατέθεσε χθες στις συνομιλίες για το Κυπριακό εισήγηση για το θέμα των διεθνών συμφωνιών.
Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με κύριο τίτλο «Διασύνδεση του καρκίνο του εγκεφάλου με τα κινητά τηλέφωνα» αναφέρει πως οι χρήστες κινητών τηλεφώνων μπορεί να αυξάνουν τις πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του εγκεφάλου, σύμφωνα με ειδικούς. Οι επιστήμονες του Διεθνούς Οργανισμού Ερευνας για τον Καρκίνο, που είναι μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ), ανέφεραν ότι τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία ραδιοσυχνότητας που συνδέονται με κινητά τηλέφωνα μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο γλοιώματος, ενός κακοήθους είδους καρκίνου. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στην απεργία στην ΚΕΟ μετά την απόφαση για απόλυση 75 εργαζομένων της, ως πλεονάζοντος προσωπικού.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!