tromaktiko: Ο Γίγαντας ξύπνησε

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Ο Γίγαντας ξύπνησε



Φίλες και φίλοι,
Ένας γίγαντας ξύπνησε σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Ένας γίγαντας απρόβλεπτος, νοήμων και τώρα πια, αρκετά συντονισμένος.
Ένας γίγαντας αγανακτισμένος, που κοιμόταν όλα αυτά τα χρόνια με τα νανουρίσματα των Μέσων Μαζικού Εθισμού, φθοράς των συνειδήσεων, αποβλάκωσης και κατευθυνόμενης παραπληροφόρησης.
Ένας γίγαντας που τον ήθελαν οι εξουσιαστές πειθήνιο όργανό τους, άβουλο, χαλαρό στον καναπέ του να αναμασά εκπομπές πασατέμπο, να ξυπνά κάθε πρωί, να πηγαίνει να παράγει και τον ιδρώτα του να τον εκμεταλλεύονται εγχώριοι τραπεζίτες και υπερεθνικοί χρηματιστές.
Ένας γίγαντας εγκλωβισμένος σε ιδεολογίες και θρησκοληψίες, που κουνούσε σημαιάκια και λάβαρα, μηρυκάζοντας ιδέες των προτύπων του και που κοιμόταν με αντικαταθλιπτικά, αποστασιοποιημένος από τα πραγματικά του πιστεύω, φοβισμένος από θεούς και δαίμονες που επιβουλεύονται το σώμα και την ψυχή του.
Ένας γίγαντας που τώρα ανακαλύπτει την πραγματική του δύναμη, όχι γιατί έχει αυτοσυνειδησία, αλλά γιατί βλέπει τον φόβο που προκαλεί σε κάθε είδους εξουσίες.
Ένας γίγαντας που τρομάζει και ο ίδιος από τη δύναμή του, γιατί του έμαθαν να πιστεύει ότι δεν έχει την αυτογνωσία και την παιδεία να αυτοδιαχειριστεί το παρόν και το μέλλον του.
Ένας γίγαντας που κάνει την αυτοκριτική του, αναγνωρίζει τα λάθη του και αποδέχεται την ευθύνη του.
Ένας γίγαντας που τώρα πια επιθυμεί από κομπάρσος να γίνει πρωταγωνιστής του βίου του και στο βιος του
Ένας γίγαντας που τώρα πια αντικρίζει τον πραγματικό κόσμο χωρίς παρωπίδες και παραμορφωτικούς φακούς.
Ένας γίγαντας που δεν μπορούσε να συντονίσει τα θέλω με τα πιστεύω του και που έμαθε να βολεύεται στη μετριότητα και στην επιλογή του λιγότερου κακού.
Ένας γίγαντας που τώρα χρησιμοποιεί ένα υπερόπλο που οι δυνατοί, παρασυρμένοι από την αδηφάγα διάθεση τους για υπερκέρδη, υποτίμησαν και δεν το κράτησαν ερμητικά κλειστό.
Το όνομα του υπερόπλου;
Διαδίκτυο.
Το όνομα του γίγαντα;
ΛΑΟΣ
Και η αιτία της εξέγερσης του γίγαντα;
Η πείνα.
Αυτό το αίσθημα που προκαλείται από την έλλειψη τροφής. Τροφής φυσικής, πνευματικής, συναισθηματικής, πολιτισμικής, ψυχολογικής.
Αυτό το ένστικτο που οδηγεί τα έμβια στην αναζήτησή της. Γιατί, ή τρέφεσαι και ζεις ή πεθαίνεις.
Αυτό το ένστικτο έκανε το γίγαντα ΛΑΟ να κατακλύσει τις πλατείες, και να κτυπά άδειες κατσαρόλες που θορυβούν σαν τα άδεια μυαλά, τα κούφια λόγια, και τις άδειες ψυχές του συστήματος.
Αυτό το ένστικτο που μετατρέπει το άκακο ζώο σε θηρίο, γιατί η πείνα είναι κακός σύμβουλος.
Η τελευταία ελπίδα του συστήματος, λίγο πριν τη βίαιη ανατροπή του, γιατί η αγανάκτηση φέρνει την οργή κι η οργή τις βίαιες ανατροπές, είναι να ακούσει τον ψίθυρο του γίγαντα.
ΤΩΡΑ.
Και να γίνει υπηρέτης του γίγαντα ΛΑΟΥ.
ΤΩΡΑ
Πριν ο ψίθυρος γίνει βρυχηθμός λιονταριού.
ΤΣΟΓΓΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!