tromaktiko: Απελευθερώνονται τα ΤΑΞΙ

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Απελευθερώνονται τα ΤΑΞΙ



Την υπό όρους απελευθέρωση της αγοράς των ταξί αποφάσισε το υπουργείο Μεταφορών σύμφωνα με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος.


Ειδικότερα, θεσπίζονται εννιαθεσία και επταθεσία ταξί, με λιγότερα διακριτικά και διαφορετικό κόμιστρο, ενώ δίνεται η δυνατότητα έκδοσης νέων αδειών ταξί.

Στην Αθήνα ο συντελεστής διαμορφώνεται σε 2,5 ταξί ανά χίλιους κατοίκους, ενώ για την υπόλοιπη Ελλάδα 2 ταξί ανά χίλιους κατοίκους.

Με το σχέδιο απόφασης αίρονται οι γεωγραφικοί περιορισμοί της άδειας.
Η έκδοση της νέας άδειας θα γίνεται μέσω πλειοδοτικού διαγωνισμού, που θα διενεργείται από τις περιφέρειες, ενώ θα παρέχεται η δυνατότητα σε οποιαδήποτε μορφής εταιρεία, φυσικά πρόσωπα ή συνεταιρισμούς να προμηθεύονται άδειες ταξί.
Επίσης άδειες ταξί θα μπορούν να αγοράσουν και εταιρείες, σε συγκεκριμένο ωστόσο ποσοστό του συνολικού αριθμού αδειών που μπορούν να αποκτήσουν ανά έδρα.
Καταργούνται επίσης όλα τα επαγγελματικά ασυμβίβαστα ως προς την έκδοση ειδικής άδειας οδήγησης. Τέλος, θεσπίζονται ειδικά κριτήρια για την απόκτηση άδειας, όπως η επαρκής γνώση της ελληνικής γλώσσας και το απολυτήριο γυμνασίου ή ισότιμο της αλλοδαπής.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!