tromaktiko: «Βουλιάζει» όλο και περισσότερο η κατασκευαστική

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

«Βουλιάζει» όλο και περισσότερο η κατασκευαστική



«Βουλιάζει» όλο και περισσότερο η κατασκευαστικήΗ αρνητική πορεία του κλάδου της κατασκευαστικής στη χώρα μας έχει πάρει πια την κάτω βόλτα και δυστυχώς μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει φως στο τούνελ. Η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα σημειώνει πτώση κατά 37,4% με πολλές εταιρείες να έχουν βάλει λουκέτο η να έχουν κηρύξει πτώχευση...
Από τις πιο γνωστές μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες, σύμφωνα με το Βήμα, έχουν κλείσει οι Θεμελιοδομή, Eργάς, ΑΛΤΕ, Διεκάτ και Μπετανέτ, ενώ στο άρθρο 99 έχουν ενταχθεί οι Αττικάτ, Αφοί Μεσοχωρίτη και η Εδραση, η οποία όμως ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία συνδιαλλαγής με το σύνολο των πιστωτριών τραπεζών και εταιρειών leasing που αποτελούν την πλειοψηφία των πιστωτών της.
Από τα οικονομικά μεγέθη του 2010 που δημοσίευσαν οι εισηγμένες εταιρείες φαίνεται πως ο κλάδος της κατασκευαστικής «πάσχει».
Ο κύκλος εργασιών του κλάδου μειώθηκε κατά 24,3%, στα 3,9 δισ. ευρώ, η λειτουργική κερδοφορία περιορίστηκε κατά 43,5%, στα 267,4 εκατ. ευρώ και καταγράφηκαν ζημίες 148,2 εκατ. ευρώ από κέρδη 36,8 εκατ. ευρώ το 2009.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!