tromaktiko: Έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα στις 3 Ιουλίου

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα στις 3 Ιουλίου




Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συναντηθούν εκ νέου στις 3 Ιουλίου για μια έκτακτη σύνοδο με στόχο την οριστικοποίηση της οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε σήμερα ο...



 πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ. "Αποφάσισα να συγκαλέσω έκτακτη σύνοδο του Eurogroup την Κυριακή 3 Ιουλίου", δήλωσε.

Ο Γιούνκερ εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι εκείνη την ημερομηνία, το ελληνικό κοινοβούλιο θα έχει υιοθετήσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Αναμένει επίσης ότι στις 3 Ιουλίου θα αποφασιστούν οι βασικές γραμμές του νέου σχεδίου δανεισμού για την Ελλάδα.

Ευ. Βενιζέλος

"Για την Ελλάδα η εθνική ενότητα τίθεται ως προϋπόθεση από τους εταίρους μας", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, στο περιθώριο του Συμβουλίου του Eurogroup. Για να εκταμιευτεί η πέμπτη δόση "πρέπει να ψηφιστούν μέχρι το τέλος Ιουνίου το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και ο εφαρμοστικός νόμος", πρόσθεσε.

Όλι Ρεν

"Είμαι βέβαιος ότι η Ελλάδα θα πάρει τις αποφάσεις που χρειάζονται, γιατί η εναλλακτική, η χρεοκοπία είναι πολύ χειρότερη για την Ελλάδα", τόνισε ο επίτροπος Όλι Ρεν. "Μία στάση πληρωμών είναι πολύ χειρότερη για την Ελλάδα, και , κατά συνέπεια, είναι προς το συμφέρον της να εργασθεί τώρα για ένα πακέτο (μέτρων λιτότητας) και έτσι να αποφύγει τη χρεοκοπία", είπε.

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

"Η Ελλάδα οφείλει να δημιουργήσει μόνη της τις συνθήκες για την καταβολή της επόμενης δόσης, όπως έχουμε συμφωνήσει", δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο Λουξεμβούργο προσερχόμενος στη σύνοδο των ομολόγων του της ευρωζώνης.

Υποχωρεί το ευρώ και τα χρηματιστήρια- ανεβαίνουν τα spread

Υποχώρηση της ισοτιμίας του ευρώ και των διεθνών χρηματιστηριακών δεικτών και άνοδος της απόδοσης των 10ετών ελληνικών ομολόγων σημειώνονται στον απόηχο της απόφασης του Eurogroup να εγκρίνει την εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Ελλάδα, ύψους 12 δισ. ευρώ, μετά τη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από το Κοινοβούλιο της.

Αμερικανική παρέμβαση

Οι ΗΠΑ προέτρεψαν τις χώρες της Ευρωζώνης να αντιμετωπίσουν γρήγορα το ελληνικό ζήτημα, υποστηρίζει δημοσίευμα της Wall Street Journal, το οποίο αναφέρεται στη συνεδρίαση του συμβουλίου Eurogroup και επικαλείται δηλώσεις ανώτερου αξιωματούχου της Ευρωζώνης.


Ο Ευ. Βενιζέλος θα συναντηθεί την προσεχή Τετάρτη με τους επικεφαλής της τρόικας. Αντικείμενο των συζητήσεων θα είναι η οριστικοποίηση των μέτρων ύψους 6,5 δισ. ευρώ για το 2011



nooz.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!