tromaktiko: Έτοιμο το Firefox 5 από τo Mozilla

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Έτοιμο το Firefox 5 από τo Mozilla



Το Mozilla κατάφερε να επιταγχύνει τον κύκλο εκδόσεων λογισμικού, εκδίδοντας το Firefox 5 μόλις τρεις μήνες μετά τον προκάτοχο του.

Η εταιρεία ανοιχτού λογισμικού ανακοίνωσε την μετάπτωση σε ταχύτερους κύκλους την προηγούμενη χρονιά, ακολουθώντας το παράδειγμα του Google στο να εκδίδει μικρότερες αναβαθμίσεις συχνότερα. Το Firefox 4 χρειάζστηκε έναν χρόνο για να απαπτυχθεί.
 Αν και το Firefox 5 έχει 1000 βελτιώσεις από την τελευταία έκδοση, δεν περιέχει σημαντικές αλλαγές.
 
Η μεγαλύτερη ανακοίνωση είναι η επέκτασητου συστήματος μη ανίχνευσης στην έκδοση Android, που κάνει το firefox το πρώτο πρόγραμμα περιήγησης που υποστηρίζει σύστημα μη ανίχνευσης σε πολαπλές πλατφόρμες. Το σύστημα λέει στους ιστοτόπους και τους διαφημιστές να μην αφήσουν στο σύστημα αρχεία που μπορούν αργότερα να ανιχνεύσουν στον περιηγητή, αν και το σύστημα δεν υποστηρίζεται ευρέως.
 Το Mozilla δημιούργησε το σύστημα μη ανίχνευσης για να δώσει στους χρήστες μεγαλύτερο έλεγχο στον τρόπο που η πλοήγηση τους στο διαδίκτυο θα παρακολουθείται και στην χρήση του ιστοχώρου. Η λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να λένε στους ιστότοπους πως θέλουν να εξαιρεθούν από την παρακολούθηση των ενεργειών τους και ενεργοποιείται από τις επιλογές του προγράμματος.
Το Firefox 6 θα φτάσει το Σεπτέμβριο, με το 7 να δρομολογείτε ρπιν το τέλος του χρόνου. Αν δεν μπορείτε να περιμένετε λίγους μήνες, το Mozilla ήδη διαθέτει πρώιμες εκδόσεις του 6 στο κανάλι των προγραμματιστών, με το όνομα Aurora.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!