tromaktiko: River... τα δάκρυα!

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

River... τα δάκρυα!



Οι «Μιγιονάριος» χρεοκόπησαν και τα 110 χρόνια ιστορίας γράφτηκαν με ντροπιαστικά γράμματα.
Η Ρίβερ δεν κέρδισε τη Μπελγράνο (1-1), υποβιβάστηκε και το Μονουμεντάλ… κάηκε!

Η ατμόσφαιρα στο Μονουμεντάλ εκρηκτική, οι παίκτες της Ρίβερ είχαν από την πρώτη στιγμή τον 12ο παίκτη στο πλευρό τους, αλλά και… πίεση που «τσάκιζε κόκαλα». Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μπουν δυνατά με το… καλημέρα, όμως στο 4’ λίγο έλειψε να έρθει το ΣΟΚ! Έπειτα από φάουλ, ο Μανσανέλι πήρε κεφαλιά η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, όμως πριν… παγώσουν 57.000 οπαδοί, ο διαιτητής το είχε ακυρώσει, αφού δυο παίκτες της Μπελγράνο επηρέαζαν την φάση. Το «ξύπνημα» ήταν… ισχυρό για τη Ρίβερ και στο 6’ ο Παβόνε με εξαιρετική ατομική ενέργεια και σουτ έξω από την περιοχή έβαλε… φωτιά στο Μονουμεντάλ πετυχαίνοντας το 1-0.
Μπορεί από εκείνη τη στιγμή και έπειτα να περίμενε κανείς πως η Ρίβερ θα πάρει τον απόλυτο έλεγχο, ωστόσο η Μπελγράνο δεν «κλείστηκε», κάτι που αιφνιδίασε τους γηπεδούχους. Παιχνίδι με πάθος, πολλά λάθη και τους «Μιγιονάριους» να μην μπορούν να αμυνθούν, ενώ με ατομικές ενέργειες έβγαιναν να απειλήσουν. Στο 26’ πάντως τόσο ο Παβόνε όσο και ο Ντίας δεν μπόρεσαν από πλεονεκτική θέση να σκοράρουν.
Η Ρίβερ από το 35’ και έπειτα ανέβασε ρυθμό, «εγκλώβισε» την Μπελγράνο και στο 44’ ο Καρούσο από κοντά δεν μπόρεσε να σκοράρει και να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.
Καθίζηση…
Η Ρίβερ πήγε με ψυχολογικό προβάδισμα στα αποδυτήρια, ωστόσο βγήκε με τα… χέρια κατεβασμένα. Η Μπελγράνο πήρε τον έλεγχο, έδειχνε πως έτρωγε σίδερα, ήταν αυτή που κυκλοφορούσε τη μπάλα σωστά και στο 47’ ο Περέιρα έχασε απίστευτη (!!) ευκαιρία να σκοράρει, αφού το σκάψιμο της μπάλας σε τετ α τετ με τον Καρίσο να καταλήγει άουτ. Οι καρέκλες… έσπασαν στον πάγκο της ομάδας, με τον κόουτς, Ζελίνσκι να μην μπορεί να πιστέψει την χαμένη ευκαιρία. Η Ρίβερ προσπαθούσε με ατομικές ενέργειες του Καρούσο και του Παβόνε να απειλήσει, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Τα αμυντικά λάθη είχαν όμως συνέπειες και στο 63’ ήρθε η… καταστροφή της Ρίβερ! Από τραγική «γκέλα» στη μεσαία γραμμή και απίστευτο… τρακάρισμα δυο παικτών στην άμυνα ο Φαρέ με κοντινό πλασέ ισοφάρισε! Αν ο φορ της Μπελγράνο πάγωσε το Μονουμεντάλ, ο Παβόνε το… ισοπέδωσε! Η Ρίβερ μετά το αρχικό σοκ κέρδισε πέναλτι τέσσερα λεπτά αργότερα σε σπρώξιμο του Καρούσο, με τον σκόρερ όμως του πρώτου τέρματος να μην έχει την… ψυχή να σκοράρει. Ο Ολάβε μπλόκαρε και κάπου εκεί ήρθε η… χρεοκοπία των «Μιγιονάριος». Τα 20 τελευταία λεπτά είχαν… κλάμα στις εξέδρες, άσκοπες σέντρες και… ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ. Στα 110 χρόνια ιστορίας της η Ρίβερ έγραψε την πιο μαύρη σελίδα και η κορυφαία ομάδα της χώρας είναι πλέον ένα βήμα πριν τη διάλυση!!!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!