tromaktiko: Η RSA λύνει τη σιωπή της – Αντικαθιστά τα παραβιασμένα SecurID μετά την παραβίαση στη Lockheed

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Η RSA λύνει τη σιωπή της – Αντικαθιστά τα παραβιασμένα SecurID μετά την παραβίαση στη Lockheed



Η εταιρεία EMC Ltd επιτέλους προσφέρθηκε να αντικαταστήσει εκατομμύρια παραβιασμένα ηλεκτρονικά κλειδιά “SecurID”, μετά το περιστατικό παραβίασης Lockheed Martin.
Η επίθεση αυτή πιθανότατα οφειλόταν στην κλοπή δεδομένων από το παράρτημα της RSA security, που είχε πραγματοποιηθεί στο παρελθόν.

Η εταιρεία Lockheed Martin αποτελεί σπουδαίο συνδετικό κρίκο στην πολιτική άμυνας των Η.Π.Α., καθώς είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής πολεμικού εξοπλισμού. Η επίθεση στο δίκτυό της τον περασμένο μήνα ανησύχησε τις αρχές και ήταν ένα δυνατό πλήγμα για την άμυνα του κράτους.

Η RSA τότε δημοσίευσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ότι η επίθεση<…>
πραγματοποιήθηκε με τη χρήση των δεδομένων που είχαν κλαπεί από το δίκτυό της τον Μάρτιο.

Η εταιρεία EMC Ltd είχε προειδοποιήσει για την κλοπή δεδομένων από την RSA, τα οποία σχετίζονταν με τα SecurID και τώρα προσφέρεται να αντικαταστήσει όλα τα κλειδιά από οποιονδήποτε πελάτη το ζητήσει.

Η Lockheed διατηρεί ευαίσθητα στοιχεία που σχετίζονται με μελλοντικά οπλικά συστήματα, αλλά και με την τεχνολογία που χρησιμοποιείται στους πολέμους του Ιράκ και του Αφγανιστάν. Πηγές στο Reuters αναφέρουν επίσης ότι έχουν πραγματοποιηθεί διαδικτυακές επιθέσεις και σε άλλους προμηθευτές πολεμικού εξοπλισμού.

Πολλές επιθέσεις πραγματοποιούνται και σε άλλες μεγάλες εταιρείες όπως στη Sony Corp και στη Google, όπου αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι hackers έχουν βελτιώσει τις μεθόδους και τις τεχνικές τους.
http://www.secnews.gr/archives/15181
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!