tromaktiko: Tραγελαφικές Πανελλήνιες

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Tραγελαφικές Πανελλήνιες



Λυπάμαι αλλά δεν καταλαβαίνετε τον κόπο και την αγωνία τους όλη τη χρονιά λόγω της εξαντλητικής και ψυχοφθόρας διαδικασίας των πανελληνίων.



Δεν έχει σημασία αν θα πέσουν δύσκολα η εύκολα θέματα? Δηλαδή λέτε ότι είναι το ίδιο να ζητηθεί απ' τους μαθητές να γράψουν ποιός είναι ο αγαπημένος τους αθλητής και γιατί και το ίδιο να αναλύσουν τις κοινωνικοπολιτικές ανακατατάξεις που λαμβάνουν χώρα τη στιγμή που μιλάμε. Λυπάμαι αλλά στην πρώτη περίπτωση μέχρι και ο μεγαλύτερος τεμπέλης θα γράψει καλό βαθμό και θα ανέβουν οι βάσεις ενώ στη δεύτερη πολύ λίγα άτομα θα μπορέσουν έστω να μείνουν εντός θέματος και έτσι οι βάσεις θα πέσουν. Είναι τόσο απλό. Και προφανώς σε ένα τόσο παρωχημέ! νο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια δεν μπορεί να υπάρξει μια μέση λύση και ενιαία κατεύθυνση.

Το πρόβλημα όπως πολύ σωστά λέτε είναι αλλού. Το γεγονός ότι πανελλαδικά υπήρξαν χαμηλές αποδόσεις και το γεγονός ότι κάθε χρόνο υπάρχουν παράπονα, για άλλο λόγο κάθε φορά, θα έπρεπε να σας προβληματίζει. Εσείς και οι συνάδελφοί σας - εκπαιδευτικοί στη δευτεροβάθμια - θεωρείτε τη δουλειά σας λειτούργημα ή απλά ένα μέσο για να βγάλετε τα προς το ζείν; Και εις πάσα περίπτωση αυτό που κάνετε είστε σίγουροι ότι το κάνετε καλά; Γιατί όταν είσαι σε ένα δρόμο και έρχονται κατά πάνω σου χίλια αυτοκίνητα δεν είναι αυτοί οι τρελοί που πάνε ανάποδα...!

ε να χρησιμοποιείτε τις λέξεις "μαθαίνετε" και "διαβάζετε" αλλά θα έπρεπε να σας απασχολούν περισσότερο η έννοιες "κατανοείτε" και "εφαρμόζετε"; απαράδεκτο και ανθυγειινο το συστημα.

Αναγνώστρια
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!