tromaktiko: Thomson Reuters: Aναδιάρθρωση πριν από το 2013 παρά τα μέτρα

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Thomson Reuters: Aναδιάρθρωση πριν από το 2013 παρά τα μέτρα



Η Ελλάδα θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του υπέρογκου χρέους της, χρησιμοποιώντας διορθωτικά μέτρα, πριν από το... 2013 ακόμα και αν η καταχρεωμένη χώρα εξασφαλίσει νέο πακέτο στήριξης, σύμφωνα με τη Διεθνή Οικονομική Έκθεση (IFR) της Thomson Reuters.

«Τα προτεινόμενα νέα δάνεια προϋποθέτουν ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στην αγορά μέχρι το 2014. Ωστόσο, αυτό είναι απίθανο», λέει εμπειρογνώμονας της αναδιάρθρωσης στο IFR.

Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας κρίσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση επέμεινε ότι δεν θα προβεί σε αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας πριν από τον Ιούνιο του 2013.

Όταν δηλαδή τεθεί σε λειτουργία και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας. Το ταμείο αυτό, που υποστηρίζεται από τα μέλη της ευρωζώνης, θα μπορούσε να επαναγοράσει ομόλογα για να στηρίξει τις προβληματικές χώρες.

Ωστόσο, στην παρούσα φάση στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι το χρέος θα μπορούσε να είναι στο 170% του ΑΕΠ της, με το μισό στα χέρια των επίσημων πιστωτών, όπως το ΔΝΤ, η ΕΚΤ, οι χώρες της ΕΕ και τα θεσμικά όργανα.

«Όλες οι επιλογές είναι κακές» λέει ο εμπειρογνώμονας της αναδιάρθρωσης, προσθέτοντας ότι μπορεί να βρεθούμε μπροστά στην επιλογή της πτώχευσης της Ελλάδας πριν από το 2013. Όλα τελικά εξαρτώνται από την εσωτερική πολιτική κατάσταση της χώρας, καταλήγει η έρευνα του Thomson Reuters.
http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=23105&categories_id=69
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!