tromaktiko: Wave - Ο αμμόλοφος της Αριζόνα

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Wave - Ο αμμόλοφος της Αριζόνα



Το Wave είναι ένα σχηματισμός από ψαμμίτη στις πλαγιές του Coyote Buttes στο Paria Canyon-Vermilion Wilderness Cliffs...
που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της πολιτείας της Αριζόνα, λίγο νότια από τα σύνορα Γιούτα-Αριζόνα περίπου στα μισά του δρόμου μεταξύ Kanab, Utah και Αριζόνας.
Το Wave είναι αξίζει να μελετηθεί με μεγάλη λεπτομέρεια.

Ο μαλακός ψαμμίτης είναι εύθραυστος, έτσι κάποιος πρέπει να περπατήσει με προσοχή για να μην σπάσουν οι μικρέ κορυφογραμμές. Μια καλή στιγμή για την φωτογράφηση τους οι ώρες γύρω στο μεσημέρι, όταν δεν υπάρχουν σκιές στο κέντρο, αν και νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα οι σκιές μπορεί επίσης να κάνει τις φωτογραφίες να φαίνονται εκπληκτικές. Όταν κάποιος επισκέπτεται αυτήν την τοποθεσία μετά από θύελλα βροχής δημιουργούνται πολλές πισίνες - κατά την οποία μπορεί κανείς να κάνει ακόμα και μπάνιο.
Το Wave από μόνο του δεν είναι εύκολο να βρεθεί. Σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί η φυσική ρύθμιση της περιοχής, υπάρχουν λίγα ίχνη ή ενδείξεις για τον προσανατολισμό των πεζοπόρων εντός της περιοχής. Δεν είναι ασυνήθιστο για ομάδες επισκεπτών να έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους. Επομένως, συνιστάται κάθε ομάδα να φέρει ένα δέκτη GPS για να μπορέσει να βρει το δρόμο της επιστροφής.








     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!