tromaktiko: Επένδυση €12 εκατ. για ανέγερση νέου ιατρικού κέντρου στη Λευκωσία

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Επένδυση €12 εκατ. για ανέγερση νέου ιατρικού κέντρου στη Λευκωσία



Μακέτα του νέου ιατρικού κέντρου το οποίο θα ανεγερθεί από τον όμιλο εταιρειών Chapo σε συνεργασία με τον επιχειρηματία Αγαθοκλή Αγαθοκλέους.
Στη δημιουργία πρότυπου, υπερσύγχρονου ιατρικού κέντρου στη Λευκωσία, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών σε κατοίκους της...
Κύπρου και την προσέλκυση ιατρικού τουρισμού από το εξωτερικό, προχωρούν ο όμιλος εταιρειών Chapo και ο γνωστός επιχειρηματίας Αγαθοκλής Αγαθοκλέους.

Το Κέντρο, που φέρει την επωνυμία «Αθηνά Ιατρικό Κέντρο και Κλινική» θα ανήκει στην εταιρεία Τ.Α.F.L ΜedicalCenter, στην οποία θα συμμετέχουν και γιατροί. Το έργο θα ανεγερθεί στη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού, πρώην Τροόδους, μεταξύ των κυκλικών κόμβων Μετρό και του Τσερίου, στον Στρόβολο. Ήδη έχουν εξασφαλιστεί οι σχετικές άδειες και το έργο αναμένεται να αρχίσει εντός του δεύτερου εξαμήνου του έτους. Το συνολικό κόστος ανέγερσης και ο εξοπλισμός του ιατρικού κέντρου υπολογίζεται στα €12 εκατ. και το συνολικό εμβαδό με βάση τους σχεδιασμούς ανέρχεται στα 3.700 τ.μ. Το Κέντρο θα διαχωρίζεται σε τρεις ορόφους και θα διαθέτει τρεις υπόγειους χώρους στάθμευσης για 230 αυτοκίνητα.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Chapo, Γιώργος Φωτίου, δήλωσε στον «Φ» ότι η απόφαση συμμετοχής στη δημιουργία του ιατρικού κέντρου λήφθηκε στη βάση της απόφασης της εταιρείας να δραστηριοποιηθεί σε νέους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας, λόγω της σοβαρής μείωσης στην οικοδομική βιομηχανία.

Ο επιχειρηματίας Αγαθοκλής Αγαθοκλέους, ιδιοκτήτης του Ομίλου εταιρειών Αgathocleous, δήλωσε στον «Φ» ότι με τη δημιουργία του κέντρου στοχεύεται η προσέλκυση ιατρικού τουρισμού, ο οποίος αυτή την περίοδο άρχισε να αναπτύσσεται στο νησί. Όπως εξήγησε, η Κύπρος είναι φθηνός ιατρικός προορισμός σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και υπάρχει άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό.

Στο κέντρο, που θα είναι ημερήσιας διαμονής, θα λειτουργούν πάνω από 30 ιατρεία, για ιατρικές και παραϊατρικές πράξεις και θα υπάρχουν όλες οι απαραίτητες εγκαταστάσεις, όπως για παράδειγμα καρδιολογικά εργαστήρια, ογκολογικές θεραπείες, πνευμονολογικές μελέτες, μικροεπεμβάσεις γενικής και κοσμητικής φύσης, εγχειρήσεις οφθαλμολογίας και ιατρικά και κοσμητικά λέιζερ. Επίσης θα διαθέτει μικροβιολογικό και ακτινολογικό εργαστήριο, χειρουργεία, τμήμα εξωσωματικής γονιμοποίησης, ιατρικό spa, φυσιοθεραπευτήριο και ιατρικό γυμναστήριο.

Ο κ. Αγαθοκλέους πρόσθεσε ότι στοχεύεται η προσφορά μετοχών σε ιατρούς και ειδικούς παραϊατρικών ειδικοτήτων και ότι ήδη έχει αποσταλεί σχετική ενημερωτική επιστολή. «Στόχος του Ιατρικού Κέντρου, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, είναι να ελκύσει κορυφαίους επιστήμονες του τόπου μας, έτσι που ως σύνολο να ανταγωνίζεται με επιτυχία παρόμοια κέντρα του εξωτερικού», συμπλήρωσε.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!