«Ο πρωθυπουργός και εγώ μπορούμε να συντονίσουμε το σύστημα με γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο», δήλωσε.
Για τις αποκρατικοποιήσεις ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε την άμεση σύσταση του Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας.
«Θα θέσουμε αμέσως σε εφαρμογή το Ταμείο για την ιδιωτικοποίηση της ιδιωτικής περιουσίας για να μπορέσουμε να πετύχουμε τον ποσοτικό στόχο που έχει τεθεί για φέτος και φυσικά για όλη την περίοδο μέχρι το 2015».
«Ο στόχος που έχουμε για το 2011 είναι βατός, διότι είναι ιδιωτικοποίηση και αξιοποίηση στοιχείων της περιουσίας του δημοσίου που δεν θέτει νομικά πολύπλοκα θέματα», πρόσθεσε ο υπουργός.
Σύμφωνα με το μνημόνιο, η κυβέρνηση θα πρέπει να αντλήσει 5 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις φέτος και άλλα 10 δισ. ευρώ το 2012, με στόχο τα 50 δισ. ευρώ μέχρι το 2015. Στους 19 μήνες διακυβέρνησής της όμως δεν πραγματοποίησε καμία ιδιωτικοποίηση.