άμεσες προτεραιότητες της και προπαγάνδιζε περί τούτου σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Όπως φέρνει στο φως η έκθεση πεπραγμένων του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για το 2010, η οποία παραδόθηκε χθες στον πρωθυπουργό και στον πρόεδρο της Βουλής, τα περιστατικά διαφθοράς και η κακοδιοίκηση του δημοσίου τομέα αυξάνονται δραματικά αντί να μειώνονται…
Κατά τη συνάντησή του με τον Γ. Παπανδρέου, ο Λέανδρος Ρακιντζής υπογράμμισε ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί -και κυρίως η Δικαιοσύνη- πρέπει να αποδίδουν στο έργο τους, προκειμένου να λειτουργήσει σωστά το Δημόσιο. «Τελικός κριτής είναι η Δικαιοσύνη», δήλωσε.
Σύμφωνα με τον απολογισμό της αρχής, πέρυσι 29 δημόσιοι υπάλληλοι τέθηκαν σε αργία, 398 υποθέσεις παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ διενεργήθηκαν 4.199 έλεγχοι.
Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης χρειάστηκε να χειριστεί 1.437 υποθέσεις, αριθμό αυξημένο κατά 46,4% σε σχέση με το 2009.
Μάλιστα το ποσοστό αυτό της αύξησης είναι ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ μικρότερο από το πραγματικό, αφού όπως επισημαίνει η έκθεση του κ. Ρακιτζή «τα στοιχεία που αναφέρονται στις επώνυμες και ανώνυμες καταγγελίες δεν περιλαμβάνονται όλες οι καταγγελίες και αναφορές που έλαβε ο ΓΕΔΔ το 2010, ο συνολικός αριθμός των οποίων είναι κατά πολύ μεγαλύτερος«.
Ο λόγος που ΔΕΝ εξετάστηκε αυτό το μεγάλο πλήθος καταγγελιών είναι ακόμη ένα ηχηρό ράπισμα στην κυβέρνηση. «Αυτό συμβαίνει επειδή ο ΓΕΔΔ εξετάζει κάθε αναφορά και καταγγελία, αποφασίζοντας τη περαιτέρω διερεύνησή της ή τη θέση της στο αρχείο, κατά την κρίση του. Για τη διαμόρφωση της τελευταίας λαμβάνει υπόψη του διάφορες παραμέτρους» όπως αναφέρει η έκθεση μεταξύ των οποίων «η διαθεσιμότητα του προσωπικού του Γραφείου του και των Σωμάτων και Υπηρεσιών Επιθεώρησης και Ελέγχου ή ακόμη, υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες, η ύπαρξη των απαραίτητων κονδυλίων όταν για τη διερεύνηση καταγγελλομένων επιβάλλεται μετακίνηση προσωπικού για επιτόπια έρευνα. Έτσι πολλές αναφορές ή καταγγελίες ιδιωτών που κατατίθενται στο Γραφείο του ΓΕΔΔ…..δεν εξετάζονται ενδελεχέστερα και τίθενται στο αρχείο» .
http://www.politis-gr.com/?p=18889