tromaktiko: Σχετικά με τις συνθήκες τραυματισμού μου από τα ΜΑΤ, στις 29-06-2011

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Σχετικά με τις συνθήκες τραυματισμού μου από τα ΜΑΤ, στις 29-06-2011



Όπως είναι γνωστό στις 28 και 29 Ιούνη 2011 πραγματοποιήθηκε 48ωρη γενική απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ενάντια στα αντιλαϊκά...
-αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης και με αίτημα να μην ψηφιστεί στη βουλή το «Ενδιάμεσο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής».

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με απόφαση του Γενικού της Συμβουλίου (Γ.Σ.) τόνιζε ότι «…Τις επόμενες μέρες δίνουμε την «Μητέρα των Μαχών»:Τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν.[..] Γι’ αυτό [..] η απεργία, οι συγκεντρώσεις και ο αποκλεισμός της Βουλής να έχουν καθολική επιτυχία και συμμετοχή» (βλέπε ανακοίνωση με αρ. πρωτ.: 661/23-6-2011).

Σε ανακοίνωσή της επίσης η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλούσε τους εργαζόμενους των Δήμων για τις 29 Ιούνη 2011 «…να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις [..] με στόχο την περικύκλωση της Βουλής…» και να ενισχύσουν «…το μπλόκο του Ευαγγελισμού…» (βλέπε ανακοίνωση με αρ. πρωτ.: 671/27-6-2011).

Εγώ λοιπόν τη μέρα αυτή (29-06-2011), από τις 7.15πμ βρισκόμουν στο «Μπλόκο του Ευαγγελισμού» με σκοπό, ως αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, να συντονίσω τους εργαζόμενους των Δήμων και τα σωματεία τους και σε συνεννόηση με άλλους φορείς και συνδικαλιστικές οργανώσεις, που επίσης συμμετείχαν στην κινητοποίηση, να υλοποιήσουμε τις κοινές μας αποφάσεις που ήταν ο αποκλεισμός της Βουλής και των πιθανών σημείων πρόσβασης σ’ αυτή.

Βάσει αυτού του σχεδιασμού, στις 8,30πμ περίπου, όσοι παραβρισκόμασταν εκείνη τη στιγμή εκεί – περίπου 200 άτομα – αποκλείσαμε την λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου, στο φανάρι της Εθνικής Πινακοθήκης. Αμέσως μετά μια ομάδα των ΜΑΤ μας απώθησε βιαίως από εκεί, χρησιμοποιώντας χημικά και χτυπώντας αδιακρίτως με τα γκλόμπς. Μάλιστα ο επικεφαλής τους (φωτογραφία 1) είπε χαρακτηριστικά: «Τι τους κοιτάτε… γαμ…τε τους». Μάρτυρας που το επιβεβαιώνει είναι ο συνάδελφος Τσιχλάκης Δημήτριος, εργαζόμενος στο Δήμο Νίκαιας.

Στη συνέχεια και αφού είχε πλέον αποκατασταθεί η κυκλοφορία, οι άνδρες των ΜΑΤ συνέχισαν να προκαλούν και να μας απωθούν ακόμη και από σημεία που δεν εμπόδιζαν την κυκλοφορία.

Έτσι στο σημείο που είναι παρκάκι απέναντι από το ξενοδοχείο ΧΙΛΤΟΝ, στην οδό Βασιλέως Αλεξάνδρου και Βασιλίσσης Σοφίας (στους δρόμους αυτούς είχε κοπεί η κυκλοφορία απ’ την αστυνομία) και χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος δεχτήκαμε - γύρω στις 9πμ - επίθεση από τα ΜΑΤ. Μάλιστα ο επικεφαλής τους με υπέδειξε, όπως το βεβαιώνει ο συνάδελφος Παναγιώτης Κεφαληνός, εργαζόμενος στο Δήμο Αθηναίων.

Μετά από αυτό δύο άνδρες των ΜΑΤ με χτύπησαν πολλές φορές με γκλόμπς στο κεφάλι με αποτέλεσμα να ανοίξει σε δύο μεριές όπως φαίνεται και από τα οκτώ ράμματα που μου έβαλαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Τον έναν εκ των δύο ανδρών των ΜΑΤ τον έχω αναγνωρίσει εγώ (φωτογραφίες 2, 3 και 4) αλλά και πολλοί άλλοι συνάδελφοι. Μάρτυρα γι’ αυτό βάζω τη συναδέλφισσα Πιπέρη Χρυσούλα, εργαζόμενη του Δήμου Μεταμόρφωσης.

Στη συνέχεια και ενώ εγώ είχα πέσει κάτω, ο εν λόγω άνδρας των ΜΑΤ, κινήθηκε με στόχο για να συνεχίσει τα χτυπήματα σε βάρος μου, αλλά ο άλλος τον κράτησε με το χέρι (φωτογραφία 5). Μάρτυρας που μπορεί να το επιβεβαιώσει είναι ο Θεμιστοκλής Μπαλασόπουλος, πρόεδρος της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Μετά από αυτά μια ομάδα συναδέλφων μου παρείχαν τις πρώτες βοήθειες (Φωτογραφίες 6, 7 και 8) ώσπου να έρθει το ασθενοφόρο που με μετέφερε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός (Φωτογραφία 9).

Η βίαιη και απρόκλητη επίθεση που δεχτήκαμε στο Ευαγγελισμό το πρωί της 29ης Ιουνίου και τα γεγονότα που ακολούθησαν όλη μέρα στην πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους δείχνουν ότι η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της γίνονται πολύ επικίνδυνοι και γι’ αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία η παραδειγματική τιμωρία αυτών που έδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο και λειτούργησαν έξω απ’ τους κανονισμούς.

Τέλος πιστεύω ότι η πολιτική καταδίκη και ο κοινωνικός αποτροπιασμός για τα αίσχη της αστυνομίας είναι δεδομένος η δε πολιτική της κυβέρνησης με το νέο μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους που ακολουθούν, θα δημιουργήσει μεγάλες κοινωνικές ανισότητες, θα ξεπουλήσει τον εθνικό πλούτο της χώρας στο μεγάλο κεφάλαιο και τους διεθνείς τοκογλύφους, θα οδηγήσει την ανεργία σε υψηλά επίπεδα και την κοινωνία στην πλήρη «ερημοποίηση» από άποψη δικαιωμάτων και βιοτικού επιπέδου.

Σ’ αυτή την κατάσταση οι αγώνες των εργαζομένων και του λαού μας θα ενταθούν και για να μην έχουμε θύματα πρέπει να καταργηθούν τα ΜΑΤ και η αστυνομία να περιοριστεί στα πλαίσια της συνταγματικής της αποστολής.

Κατά συνέπεια η πλήρης δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης του τραυματισμού μου και των άλλων «κατορθωμάτων» της αστυνομίας την ίδια μέρα, αποτελεί καθήκον της δικαστικής εξουσίας και υποχρέωση δική σας.

Χαρίσης Γιώργος
Αντιπρόεδρος Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!