tromaktiko: ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο "Δωμάτια με 40 ευρώ σε ξένους τουρίστες και 180 ευρώ σε Έλληνες!"

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο "Δωμάτια με 40 ευρώ σε ξένους τουρίστες και 180 ευρώ σε Έλληνες!"



Τα πρακτορεία εξωτερικού κάνουν συμβόλαια με τα ξενοδοχεία και τους προπληρώνουν κάποια δωμάτια για όλο το καλοκαίρι.
(αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/07/40-180.html )΄Οπως καταλαβαίνετε είναι διαφορετικό να κλείνεις 40 δωμάτια για 100 νύχτες και διαφορετικό 1 δωμάτιο για 3 νύχτες.Προσφορά-ποσότητα-ζήτηση. Επίσης, οι Έλληνες πράκτορες μπορούν πάντα να πετύχουν καλύτερες τιμές στα ξενοδοχεία κ καλό θα είναι να ρίχνετε μια ματιά και στις δικές του τιμές.
Αναγνώστης

-----------------


Σχετικά με την ανάρτησή σου πισεύω ότι κάνεις λάθος! ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΙΔΙΟΤΡΟΠΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΤΣΙ. Τυγχάνει να είμαι από την περιοχή που λες και έχω δουλέψει σε ξενοδοχείο σαν ρεσεψιονιστ και σε τουριστικό γραφείο και επειδή γνωρίζω κάτι παραπάνω από σένα και απο προσωπική πέιρα στο νομό Πρέβεζας δε συμβαίνει κάτι τέτοιο.Φυσικά και ο Έλληνας ξενοδόχος θέλει τους Έλληνες!!!΄Τους σκέφτεται πάντα και με προσφορες και είναι μέσα στο κλίμα της εποχής!
Όσο για τις τιμές θα σου πω το εξής: 1 χρόνο (ισως και περισσότερο) πριν ανοίξει η τουριστική περίοδος οι tour operators του εξωτερικού έρχονται σε συμφωνία με τα ελληνικά ξενοδοχεία όπου δεσμέυουν κάποια δωμάτια με συμβόλαιο και φυσικό είναι να γίνουν κάποιες καλύτεες τιμές! Αυτό όμως δεν συμβαίνει μόνο σε τουριστικά γραφεία του εξωτερικού, έχεις πάει σε τουριστικά γραφεία της Αθήνας (όπου και αυτά δεσμέυουν κάποια δωμάτια με καλύτερες τιμές και με παροχές όπως πρωινό, μεσημεριανό ή βραδυνο) όπως acadimos, ginis...κλπ? να δεις τα φυλλάδια τους? Και εκεί που λες ότι σε τουριστικό φυλλάδιο της Αγγλίας, θα μπορούσες να κάνεις κράτηση και να πληρώσεις τα 40 ευρώ. Εμείς είχαμε και τέτοιες περιπτώσεις που δεν ηταν απαραίτητο αλλοδαπός ο άλλος αλλά και Έληνας του εξωτερικού που εκλεισε μέσω γραφειου στο εωτερικό. Ακόμη αν έπιρνες ένα τηλ. στο γραφείο της Αγγλίας άυτό που λέει το φυλλάδιο) και έλεγες ότι θες να ΄κλείσεις δωμάτιο με αυτή τη τιμή πίστεψε με δε θα είχες πρόβλημα!
Καί όσο για τα 180 ευρώ τιμή μεμονωμένου, αν πας μόνος, λογικό δεν είναι αν το κλείσεις νωρίτερα να πετυχεις καλύτερη τιμή?? Τιμή πόρτας που λένε.
Ψάξτο λίγο και θα δεις ότι θα πετύχεις καλή τιμή! Πιστεύω να σε διαφώτισα λίγο!

Αναγνώστης

-----------------

Καλά, ακόμα κάνετε διακοπές στην Ελλάδα και στα νησιά? Εγώ τα τελευταία χρόνια το 'χω κόψει.Όχι γιατί είμαι ανθέλληνας ή δεν θέλω να στηρίξω τη χώρα μου και να μείνουν τα λεφτά εδώ.Απλά γιατί ποτέ (ή σχεδόν ποτέ) δεν γύρισα από διακοπές και να μην έχω αισθανθεί ότι με κλέψανε κανονικά.Στο ξενοδοχείο και στην ποιότητα των υπηρεσιών του, στις ταβέρνες με τα κατεψυγμένα, τις μικρές μερίδες και τις ψηλές τιμές, στα μπαράκια, τί να πρωτοθυμηθώ...Αν με τα ίδια λεφτά μπορώ να δω μια άλλη χώρα και να δω κάτι διαφορετικό, γιατί να μην το κάνω? Γιατί να μου τα φάνε οι κουτοπόνηροι χωριάτες που βλέπουν τους τουρίστες σαν Ευρώ κι αρπαχτή? Και σίγουρα δεν είναι όλοι έτσι.Αλλά όπως λέει ο λαός, μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.Τώρα, που έκοψε η κίνηση και κάνετε ό,τι μπορείτε για να προσελκύσετε κόσμο, μήπως είναι λίγο αργά? Μήπως αυτά έπρεπε να τα σκεφτείτε νωρίτερα? Καθήστε να ερημώσετε...

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!