tromaktiko: 5ωρη ταλαιπωρία λόγω νέφωσης

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

5ωρη ταλαιπωρία λόγω νέφωσης



Πεντάωρη και πλέον ταλαιπωρία περίμενε τους 80 περίπου επιβάτες της πρωινής πτήσης της Aegean καθώς το αεροσκάφος τύπου Airbus 320, λόγω...
της χαμηλής νέφωσης δεν μπόρεσε τελικά να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Χίου.
Αποτυχημένη απόπειρα
Όλα συνέβησαν χθες το πρωί όταν ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, κατεβαίνοντας κάτω από 3.600 πόδια αντιλήφθηκε ότι έχει ξεπεράσει το όριο ασφαλείας προκειμένου να προσγειώσει το αεροσκάφος από τον διάδρομο 01 της Χίου.
Έπειτα από 2-3 επανειλημμένες προσπάθειες τελικά ανέκτησε ύψος και αναχώρησε με προορισμό την Αθήνα.
Οι επιβάτες και η αγανάκτηση
Την ίδια ώρα τα 80 άτομα που βρισκόταν στον αερολιμένα του νησιού παρέμεναν στο χώρο αναχωρήσεων των επιβατών προκειμένου τελικά να μάθουν αν θα ταξιδέψουν για την Αθήνα.
Μάταια όμως περίμεναν πάνω από δύο ώρες αφού από την πλευρά της εταιρείας δεν υπήρξε καμία επίσημη ανακοίνωση. Τελικά περίπου στις 09:30 το πρωί ειδοποιήθηκαν ότι η πτήση ακυρώθηκε οριστικά.
Αυτό ήταν και το χρονικό σημείο που επικράτησε το αδιαχώρητο καθώς ο εκνευρισμός και η οξυθυμία ορισμένων χτύπησε κόκκινο με τους πιο θερμόαιμους να επιχειρούν να ζητήσουν εξηγήσεις από την εταιρεία σε έντονο ύφος.
Τα πνεύματα ηρέμησαν τόσο με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων αλλά και με την ανακοίνωση εκ μέρους της Aegean ότι τελικά θα παρασχεθούν αεροπορικά εισιτήρια με την πτήση των 10.00 της Ολυμπιακής.
Έτσι οι μισοί επιβάτες επιβιβάστηκαν στην πρωινή πτήση της Ολυμπιακής αφού το αεροπλάνο δεν είχε πολλές διαθέσιμες θέσεις, ενώ οι υπόλοιπο αναχώρησαν από τη Χίο, στις 13:20 το μεσημέρι πάλι με την Ολυμπιακή.
http://www.kounoupi.gr/epikairotita/1725-ptisi-aegean.html
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!