Αρκετοί θα έχετε πάει κάποια στιγμή σε ένα εστιατόριο και θα έχετε παραγγείλει ένα ακριβό μπουκάλι κρασί, σίγουρα όμως δεν θα ήταν το «Le Chateau d'Yquem» του 1811, γιατί θα έπρεπε να το...
πληρώσετε …85.000 ευρώ!
Και όμως αυτό το μπουκάλι με λευκό κρασί "Μπορντό" 200 ετών, πουλήθηκε στο Λονδίνο, σε έναν Γάλλο συλλέκτη, τον Κριστιάν Βανέκ για το νέο του εστιατόριο στο Μπαλί σε τιμή ευκαιρίας …85.000 ευρώ!
Ο Στέφεν Ουίλιαμς, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, μιλάει για μια «θρυλική χρονιά του κρασιού», η οποία οφείλεται στις εξαιρετικές καιρικές συνθήκες.
Επίσης αναφέρει ότι «σε αντίθεση με τα περισσότερα λευκά κρασιά που χειροτερεύουν με το πέρασμα του χρόνου, το Chateau d'Yquem, που καλλιεργείται κοντά στη Sauternes στους αμπελώνες του Μπορντό, ωριμάζει καλά και μπορεί να βελτιώνεται επ' αόριστον. Η μεγάλη ποσότητα των υπολειμματικών σακχάρων, σε συνδυασμό με τη φυσική οξύτητα των σταφυλιών, δρα ως συντηρητικό και αποτρέπει το κρασί από το να χειροτερεύει
Και όμως αυτό το μπουκάλι με λευκό κρασί "Μπορντό" 200 ετών, πουλήθηκε στο Λονδίνο, σε έναν Γάλλο συλλέκτη, τον Κριστιάν Βανέκ για το νέο του εστιατόριο στο Μπαλί σε τιμή ευκαιρίας …85.000 ευρώ!
Ο Στέφεν Ουίλιαμς, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, μιλάει για μια «θρυλική χρονιά του κρασιού», η οποία οφείλεται στις εξαιρετικές καιρικές συνθήκες.
Επίσης αναφέρει ότι «σε αντίθεση με τα περισσότερα λευκά κρασιά που χειροτερεύουν με το πέρασμα του χρόνου, το Chateau d'Yquem, που καλλιεργείται κοντά στη Sauternes στους αμπελώνες του Μπορντό, ωριμάζει καλά και μπορεί να βελτιώνεται επ' αόριστον. Η μεγάλη ποσότητα των υπολειμματικών σακχάρων, σε συνδυασμό με τη φυσική οξύτητα των σταφυλιών, δρα ως συντηρητικό και αποτρέπει το κρασί από το να χειροτερεύει
star.gr