tromaktiko: Apple : Αποζημιώνει χρήστη iPhone στη Κορέα λόγω παραβίασης δεδομένων τοποθεσίας

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Apple : Αποζημιώνει χρήστη iPhone στη Κορέα λόγω παραβίασης δεδομένων τοποθεσίας



Η Apple Inc Κορέας έχει καταβάλει αποζημίωση σε ένα χρήστη της δημοφιλής συσκευής iPhone, μετά τη αποκάλυψη οτι η συσκευή συλλέγει... δεδομένα θέσης του χρήστη χωρίς τη συγκατάθεση του, όπως αναφέρεται από δικηγόρους και δικαστικούς υπαλλήλους. Αυτή είναι η πρώτη πληρωμή από την εταιρεία που αφορά αυτές τις καταγγελίες. Όπως αναφέρθηκε στο Reuters, ένας δικηγόρος και δύο υπάλληλοι στο Επαρχιακού Δικαστηρίου του Changwon, που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους επειδή δεν έχουν άδεια να μιλήσουν δημόσια για το θέμα, τον Μάιο, η Apple Κορέας διατάχθηκε από το δικαστήριο να πληρώσει ₩ 1.000.000 ($ 946) ως αποζημίωση για τον Kim Hyung-Suk.

Το δικηγορικό γραφείο του Kim, Mirae Law, δήλωσε ότι η Apple έκανε την πληρωμή τον προηγούμενο μήνα και ότι ετοιμάζει τώρα μια συλλογική αγωγή κατά της Apple για το θέμα της παράνομης συλλογής δεδομένων. Επίσης, ξεκίνησε και ένας δικτυακός τόπος για εγγραφή στην συλλογική αυτή μήνυση, οπού είχε βγει αρχικά εκτός λειτουργίας λόγω μεγάλης κυκλοφορίας. Από τη πλευρά της Apple, ο Steve Park, εκπρόσωπος της Apple Κορέας αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Να θυμίσουμε ότι λίγο μετά την αποκάλυψη ότι το iPhone της Apple συλλέγει και αποθηκεύει τα δεδομένα τοποθεσίας για μέχρι και ένα χρόνο χωρίς την συγκατάθεση του χρήστη, η Apple αντέδρασε γρήγορα και κυκλοφόρησε μια ενημερωμένη έκδοση του λειτουργικού της το Μάιο για να λύσει το πρόβλημα που νομοθέτες στις ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει τη βιομηχανία της τεχνολογίας ότι τα δεδομένα τοποθεσίας των χρηστών χρησιμοποιούνται για σκοπούς μάρκετινγκ, μιας βιομηχανίας μάλιστα, πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η σωστή συναίνεση από τους χρήστες φορητών συσκευών. Επίσης να θυμίσουμε οτι δύο ξεχωριστές ομάδες χρηστών iPhone και iPad στις ΗΠΑ έχουν μηνύσει την Apple, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες εφαρμογές λογισμικού περνούσαν τις προσωπικές πληροφορίες των χρηστών σε τρίτους διαφημιζόμενους χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Οποιαδήποτε επιπλέον αγωγή μπορεί να αυξήσει την πίεση στην Apple στην εγχώρια αγορά του βασικού αντιπάλου της, την Samsung Electronics όπου το Galaxy S ως ναυαρχίδα της κορεάτικης εταιρίας έχει αναδειχθεί ως ένα σημαντικό ανταγωνιστή για το iPhone. Το iPhone πωλείται από την κορυφαία εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, την SK Telecom αλλά και από την δεύτερη KT Corp στη Νότια Κορέα. Η KT Corp είναι ο μεγαλύτερος πωλητής του iPhone, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 2,7 εκατομμύρια iPhone, ενώ η SK Telecom αρνήθηκε να παράσχει οποιεσδήποτε λεπτομέρειες.
myphone.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!