tromaktiko: Την Παρασκευή η συνάντηση του ΔΝΤ για την πέμπτη δόση

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Την Παρασκευή η συνάντηση του ΔΝΤ για την πέμπτη δόση



Όπως δήλωσε η νέα επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στην πρώτη της επίσημη συνέντευξη στο νέο ρόλο της, το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ θα συνεδριάσει την...
Παρασκευή με αντικείμενο την καταβολή της πέμπτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η πρώην γαλλίδα υπουργός οικονομικών δήλωσε “υπάρχει μία συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου που είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή στην οποία θα εξετάσουμε την τέταρτη έκθεση και την πληρωμή της πέμπτης δόσης”. Επίσης, αναφερόμενη στην ελληνική κρίση χρέους, δήλωσε ότι αυτή βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων του οργανισμού, ενώ επανήλθε στο θέμα της πολιτικής συναίνεσης δηλώνοντας ότι “ελπίζω τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα και ειδικά η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση να πάρουν παράδειγμα την Πορτογαλία και την Ιρλανδία , έτσι ώστε να επιτευχθεί πολιτική συναίνεση.
Η κ. Λαγκάρντ δήλωσε επίσης, ότι η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει από την κρίση αλλά η ανάκαμψη δεν είναι ισορροπημένη. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις “όταν κοιτάμε τις προβλέψεις μας για την ανάπτυξη το 2011, 2012, είναι σαφές ότι βρισκόμαστε σε ανάκαμψη και ότι τα πράγματα βελτιώνονται σε σύγκριση με την κατάσταση το 2009 στο χειρότερο σημείο της κρίσης”, τονίζοντας όμως ότι παρατηρούνται ανισορροπίες καθώς οι αναδυόμενες οικονομίες ανακάμπτουν πολύ ταχύτερα από τις ανεπτυγμένες.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!