tromaktiko: Σύνδρομο...μίσους της πραγματικότητας

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Σύνδρομο...μίσους της πραγματικότητας



-Μέσα από την όλη ζοφερή κατάσταση προέκυψε μια νέα (ψυχαναλυτικής φύσεως) έκφραση :
"Σύνδρομο ...
μίσους της πραγματικότητας".
-Συνέβη ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ακόμα στην Ελλάδα τα τελευταία 100 χρόνια : Το 1941- όταν οι Γερμανοί κατέλαβαν τη χώρα (τότε ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ πολλοί, μεταξύ των οποίων ο ΙΔΙΟΣ ο πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κορυζής αλλά και η γνωστή Πηνελόπη Δέλτα). Οι ΝΙΚΗΤΕΣ της Ιταλικής επίθεσης ΔΕΝ μπορούσαν ν' ανεχθούν τέτοια ταπείνωση απ' το γερμανικό σκέλος του "άξονα"...
-Η δεύτερη (αλλά αρχική...) φορά ήταν το 1922 με τη μικρασιατική καταστροφή - που ΔΙΑΔΕΧΤΗΚΕ τις απανωτές νίκες του ελληνικού εκστρατευτικού στρατού στα τουρκικά εδάφη .
- Σκοτεινές εποχές... Ακολούθησε η "δίκη των εξ" και η εκτέλεση τους - με συνοπτικές διαδικασίες. Λίγο καιρό πριν είχε γίνει η "ΕΞΕΓΕΡΣΗ των ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΩΝ" που - σχεδόν κάθε μέρα - φώναζαν παντού το σύνθημα : "ΘΑΝΑΤΟΣ στους ΠΡΟΔΟΤΕΣ ! Στην κρεμάλα οι ένοχοι!"
Το "επαναστατικό δικαστήριο " - παρά την αντίθετη θέληση και τις... απειλές της κυρίαρχης - τότε - Αγγλίας , έβγαλε μέσα σε 15 ημέρες την απόφασή του για "καταδίκη εις θάνατον" των "μεγάλων ενόχων" (έτσι τους ονόμαζε ο λαός). Εκ των οποίων οι τρείς διετέλεσαν πρωθυπουργοί!
-Το "σύνδρομο ... μίσους της πραγματικότητας" έχει ΠΑΝΤΑ ένα επακόλουθο:
Την λατρεία στην ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ...
http://zafjohn62.blogspot.com/2011/07/blog-post_11.html
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!