tromaktiko: Το ΙΝΚΑ κατά του Τραμ και των επικίνδυνων κεραιών κινητής τηλεφωνίας

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Το ΙΝΚΑ κατά του Τραμ και των επικίνδυνων κεραιών κινητής τηλεφωνίας



Μετά από δημοσιεύματα της εφημερίδας ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ, το ΙΝΚΑ προχώρησε στις δέουσες ενέργειες προς την Πολεοδομία του Πειραιά, η οποία διενήργησε αυτοψία και διαπίστωσε ‘‘παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας και πολεοδομικές παραβάσεις’’...
σε πολυκατοικία στην οδό Υψηλάντου, ανάμεσα Βενιζέλου και Καραολή Δημητρίου.

Το εξοργιστικό είναι ότι οι κεραίες βρίσκονται πλησίον κτηρίων που φιλοξενούν ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού (Σχολεία, Γηροκομείο, Κλινικές κτλ), και βέβαια παρουσιάζονται σαν … καπνοδόχοι, για να μας ξεγελάσουν.

-Η ανθρώπινη ζωή και η υγεία (σύμφωνα με το σύστημα αξιών αυτών που από κοινού, παράνομα εγκατάστησαν τις κεραίες) φαίνεται πως δεν έχουν καμία αξία, ή τιμολογούνται στην αμοιβή που λαμβάνουν για την παράνομη πράξη τους.

- Η κάλυψη των κεραιών με «καπνοδόχους» αποτελεί κουτοπονηριά και ντροπή!

- Το ΙΝΚΑ καθόλου δεν χαίρεται που υποκαθιστά τη Δημοτική Αρχή που όφειλε αυτόβουλα μετά από δύο μάλιστα, δημοσιεύματα της εφημερίδας ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ για το θέμα, να αποκαθηλώσει τις παράνομες κεραίες, όπως πράττουν οι δημοτικές αρχές που δεν φοβούνται να έλθουν σε ρήξη με μεγάλα συμφέροντα και έντιμα επιλέγουν ορθά το σύστημα αξιών που θα λειτουργούν.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι η τελευταία φορά –και πως οφείλεται σε ελλιπή πληροφόρηση και ανοργανωσιά- που η Δημοτική Αρχή ολιγωρεί.

Για αυτόν τον λόγο, στο εξής, τις σχετικές καταγγελίες για παράνομες κεραίες, το ΙΝΚΑ θα τις διαβιβάζει πρώτα στον Δήμαρχο, για μία εβδομάδα, και μόνο σε περίπτωση απραξίας εκ μέρους του θα προχωρεί σε ενέργειες.

Τέλος ενημερώνουμε δημόσια τον Δήμαρχο Πειραιά, ότι, τον Σεπτέμβριο δικάζεται στο Συμβούλιο Επικρατείας η προσφυγή των δημοτών κατά του Δενδροκτόνου, ρυπογόνου και Υπέρ-ελλειμματικού, Τραμ-Τραίνου που δεν θέλουμε να μπει στον Πειραιά, επειδή θα τον διχοτομήσει και θα τον καταστρέψει, ενώ άλλωστε είναι διάσημη η συγκοινωνιακή επάρκεια του Πειραιά προς όλους τους προορισμούς.

Υπενθυμίζουμε και την θέση του Δημάρχου (που σαν βουλευτής τότε) σε συγκέντρωση στο πολιτικό του γραφείο για το θέμα του τραμ είχε πει : «Αυτό το πράγμα δεν χωράει στο Πειραιά». Συμφωνούμε απόλυτα και καλούμε τον Δήμαρχο:

1. Για γραπτή δημόσια δήλωση κατά της εισόδου του τραμ στον Πειραιά.

2. Για την παρουσία του στο Συμβούλιο Επικρατείας όταν θα δικάζεται η προσφυγή των δημοτών κατά του τραμ.

http://www.pireasnews.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!