tromaktiko: Περί... ξαπλώστρας

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Περί... ξαπλώστρας



Είμαι Αθηναίος και ζω το τελευταίο χρόνο στη Κύπρο....

Εδω οι παραλιες ειναι ολες κυριολεκτικα ελευθερες. Προσβαση εχουν ολοι ανεξεραιτως τα σπιτια ,ξενοδοχεια και οι ξαπλωστρες ειναι 2 μετρα μεσα απο το κυμα και, προσοχη εδω, απαγορευεται ο ιδιοκτητης να σου πει, οχι να σου κανει παρατηρηση, οτιδηποτε.
Η αγια ναπα ειναι μεσα στους τρεις δημοφηλεστερους προορισμους στην ευρωπη ,ιμπισα,μυκονος και αγια ναπα ,η ξαπλωστρα κοστιζει 2,5 ευρω και αλλα 2.5 ευρω η ομπρελλα και απο οτι ακουσα η ιδιες τιμες ισχυουν για ολη τη κυπρο, και ομως μπορεις να βαλεις τη δικη σου ομπρελα μπροστα απο τις οργανωμενες και κανεις δεν μπορει να σου πει κουβεντα!

Αναγνώστης

---------------
Αφορα την αναρτηση :http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/07/blog-post_2400.html. Εγω αγαπητε φιλε πληρωνω στον δημο για καθε ξαπλωστρα και ομπλρελα που σου παρεχω στην παραλια και πιστεψεμε πληρωνω πολλα παρα πολλα για καθε ξαπλωστρα και για τον χωρο μπορστα απο το μαγαζι. Αν δεν σου αρεσει σταματαω να πληρωνω τις αποσυρω ολες και μην πληρωσεις και εσυ τιποτα και κατσε στην αμμο με την πετσετουλα σου δεν εχω κανενα προβλημα. Επισης πληρωνω επισης αρκετα για το μηχανημα που ερχεται και καθαριζει την παραλια απο ξυλα, σακουλας, μπουκαλια και οτι αλλο μπορεις να φανταστεις που ξεβραζει η θαλασσα οποτε εχει καιρο για να μπορεις να μπαινεις να κανεις το μπανακι σου χωρις κινδυνο απο διαφορα αντικειμενα. Ειδικα στην αρχη της σεζον μιλαμε για τονους απο σκουπιδια, φυκια, κοτρονες που τα αφερω για να μην παθεις κατι εσυ και σε τρεχουν. Αλλα και μεσα στο καλοκαιρι μετα απο καθε μεγαλη φουρτουνα η παραλεια γεμιζει απο το μπορεις να φανταστεις που πατατε ολοι εσεις απο πλοια απο ελευθερες παραλιες και οπου αλλου σκουπιδια κλπ. Αν θες δεν στην ξανακαθαριζω και κανε μπανιο αναμεσα σε σακουλες, ξυλα, πετρες, μπουκαλια και οτι αλλο. Επισης κανενα προβλημα δεν εχω θα γλυτωσω και τα λεφτα του τζισιμπι. Τελος αν θες μπορω να διωξω και το προσωπικο που σου φερνει τους καθεδες στην παραλια καθαριζει τα τασακια σου μαζευει τις γοπες που πετας στην αμμο και τα σκουπιδια που παρατας η αδειαζει τα καλαθακια που εχει σε καθε ξαπλωστρα και κανε το κουμαντο μονος σου. Ελα στο μπαρ και παρε τον καφε σου μονο σου, κανε οτι θες με τις γοπες σου και τα σκουπιδια σου και ντουζ κανε σπιτι σου γιατι το νερ! ο που χρησιμοποιεις για να ξεβγαλεις τα αλατια εγω το πληρωνω. Ετσι ελα στο μπαρ να σου δοσω το φραπε και 1 ευρω η και μισο ακομα. Αλλα και παλι ακριβος θα σου φανει γιατι σαν λαος ειμαστε γυφτοι και κομπλεξικοι. Τωρα αν καποιος απο τους υπαλληλους μου μπορει να και παιδι σου δεν πειραζει θα βρει αλλη δουλεια αλλου αλλβστε στην Ελλαδα η ανεργεια ειναι μηδεν. Πραγματικα αν θελειες και εσυ και ολοι σαν εσενα απαντηστε μου να τα κοψω ολα αυτα να γλυτωσω και χρηματα και κουραση και να μην εχω και τοσες εφοριες εισφορες κλπ κλπ. Τελος σε 30 μετρα απο το μαγαζι μου δεν εχει ουτε ξαπλ! ωστρ ες ουτε ομπρελες ουτε μπαρ και ειναι ελευθερα και δεν θα σου ζητησει κανεις να πληρωσεις μπορεις να πας εκει αν θες να κανεις το μπανιο σου τσαμπα. Και στο εχω καθαρισει και αυτο το κομματι απο τα σκουπιδια αναγκαστικα για να μην φερνει το κυμα και ο αερας τα σκουπιδια στο μαγαζι μου μπροστα. Εισαι ελευθερος να πας εκει να βαλεις την πετσετουλα σου να φας απο τα ταπερακια σου, να παρεις τον καφε σου απο το σπιτι σου και να μην πληρωσεις σε κανεναν και τιποτα. Μονο τα σκουπιδια σου μαζεψετα μετα γιατι εκει το προσωπικο μου δεν παει να μαζευει ! και ειναι γυφτια και κακο για το περιβαλον να πετας σκουπιδια και πλαστικα αριστερα και δεξια. Τα παιδια σου θα μεγαλωσουν αναμεσα σε αυτα

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!