tromaktiko: Κραυγή απόγνωσης για τον περονόσπορο στην επαρχία Πάφου

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Κραυγή απόγνωσης για τον περονόσπορο στην επαρχία Πάφου



Το αίτημα για παραχώρηση αποζημίωσης για τις ζημιές που προκάλεσε στα αμπέλια της επαρχίας Πάφου ο περονόσπορος, ήταν το θέμα που κυριάρχησε στη συζήτηση κατά τη διάρκεια της Περιφερειακής Σύσκεψης των...
Αμπελουργών που συγκλήθηκε απο τις αγροτικές οργανώσεις ΕΚΑ, ΠΕΚ, Αγροτική και Παναγροτικός στον Κάθηκα. Στη σύσκεψη έδωσε το παρών του και ο γενικός γραμματέας της ΕΚΑ Πανίκος Χάμπας, ο οποίος εκπροσώπησε την οργάνωση μαζί με τον επαρχιακό γραμματέα της ΕΚΑ Πάφου Πανίκο Λεωνίδα. Στη κραυγή απόγνωσης των αμπελουργών, που παρά τις προσπάθειες τους εξ αιτίας των καιρικών συνθηκών, με τις βροχές και την υγρασία, είδαν τη παραγωγή τους να καταστρέφεται, αποφασίσθηκε ότι μαζί οι αγροτικές οργανώσεις θα διεκδικήσουν την εκτίμηση των ζημιών και των αποζημίωση των πληγέντων.

Επίσης οι καταστροφές που προκάλεσε ο περονόσπορος στα σταφύλια καθώς και τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αμπελοοινικός τομέας τέθηκαν και στις συναντήσεις που είχε ο γενικός γραμματέας της ΕΚΑ Πανίκος Χάμπας και ο επαρχιακός γραμματέας της ΕΚΑ Πάφου Πανίκος Λεωνίδα την ίδια μέρα με οινοποιούς στην επαρχία Πάφου, με την ευκαιρία της διοργάνωσης περιφερειακής σύσκεψης των αμπελουργών που έγινε στο Κάθηκα.

Στη συνάντηση των στελεχών της ΕΚΑ με τον διευθυντή του οινοποιείου Καμαντέρενα του ΣΟΔΑΠ και με τους ιδιοκτήτες του οινοποιείου Βασιλικόν Κάθηκα, τέθηκαν οι έντονες ανησυχίες των οινοποιών για τη μεγάλη καταστροφή που προκάλεσε ο περονόσπορος στα σταφύλια γεγονός που πιθανόν να δυσκολέψει τα οινοποιεία στις υποχρεώσεις τους έναντι συνεργατών τους.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!