tromaktiko: Σχετικά με τις απόψεις του αστυνομικού

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Σχετικά με τις απόψεις του αστυνομικού



Θα ήθελα να πω δυό λόγια στον κύριο με το ποστ http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/07/blog-post_8509.html
Όργανο, η υπερηφάνεια σε έναν άνθρωπο ποτέ δεν σχετίζεται με την εργασία του, αλλά με τα έργα που έχει να επιδείξει. Το πόσο περήφανος είστε έχει να κάνει με το πως αισθάνεστε και πως θα αντιδρούσατε. Μπράβο σας, αλλά δεν ήσασταν εσείς στην πλατεία την Τετάρτη που μας πέρασε. Εγώ όμως ήμουν. Και μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως οι συνάδελφοί σας που χτυπούσαν τον κόσμο, έκαναν τον σήμα της νίκης, το V με τα δάκτυλα, το οποίο τυχαία να φαίνεται σε βίντεο το οποίο κατέγραψα.
Δεν σας κρύβω δε, πως αργότερα των επεισοδίων και συνομιλώντας με φρουρό κτηρίου κοντά στο Σύνταγμα, Διεθνούς Οργανισμού του οποίου είμαστε μέλος, επί της Αμαλίας, το όργανο είπε με στόμφο "Είσαστε εύκολος εχθρός", μιλώντας φυσικά για τους διαδηλωτές. Και το αναφέρω ακριβώς γιατί ο ίδιος χρησιμοποίησε την λέξη "εχθρός", πράγμα που φαίνεται να σας εκπλήσσει.
Επιστρέφοντας στο γεγονός πως δεν βρισκόσασταν στην πλατεία, ενώ εγώ ήμουν, να σας ενημερώσω (αν και σίγουρα το ξέρετε), πως μπαχαλάκηδες, κουκουλοφλώροι, αη-βασίληδες, ιπτάμενοι δράκοι και έξυπνες ξανθιές δεν υπήρχαν στην πλατεία- τουλάχιστον στην περιοχή που μπορούσα να έχω στο οπτικό μου πεδίο καθώς βρισκόμουν μπροστά ακριβώς από την Βουλή και τους συναδέλφους σας. Οι επιθέσεις της αστυνομίας ήταν σίγουρα εντεταλμένες και καθοδηγούμενες. Όμως όργανο, ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ είστε εντεταλμένοι να προστατεύετε τους πολίτες και ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ.! ΔΕΝ είστε δυνάμεις καταστολής. Είστε δυνάμεις ασφαλείας, κάτι το οποίο έχει πλήρως ξεχαστεί. Δουλειά σας ήταν να μας υπερασπιστείτε από τους συναδέλφους σας, όχι να μας λέτε τι καλά παιδιά είναι.
Δεν έχω καμία προσωπική γνώμη για τις σπουδές των αστυνομικών και δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλλω για ότι λέτε. Ούτως ή άλλως, γνώμη μου είναι πως δεν είναι αμαθείς οι αστυνομικοί αλλά δυστυχώς, φανατισμένοι. Και αυτό είναι κάτι που επιβεβαιώνεται καθημερινά. Δε, η πρακτική και ο φανατισμός σας θεωρώ πως έκαναν κύριο προχωρημένης ηλικίας (55 ίσως) να πει μπροστά μου στην γυναίκα του "Πάμε σπίτι να φέρουμε την Berretta". O κόσμος που ήταν στην πλατεία είδε και ξέρει. Και αν καταφέρατε μεσόκοπους ανθρώπους να φτάσουν αν θέλουν να πάρουν τα ! όπλα εναντίον σας, θα έπρεπε να ξανασκεφτείτε το πως δράσατε, το γιατί και κυρίως το για ποιόν.
Θα κλείσω λέγοντας τα εξής: πρέπει αν είστε ιδιαίτερα αφελής αν πραγματικά πιστεύετε πως όσοι είναι "ειδικοί φρουροί" και οτιδήποτε άλλο στην ΕΛ.ΑΣ. που μπήκαν χωρίς εξετάσεις, είναι άσχετοι των βολευτών και των πολιτικάντηδων που σχετίζονται μαζί τους. θα έπρεπε πραγματικά να ξανασκεφτείτε αν αυτό το κράτος λειτουργεί αξιοκρατικά μόνο όσον αφορά την αστυνομίας. Αν πραγματικά το πιστεύετε αυτό, γνωρίζοντας την κατάσταση των τελευταίων 40 χρόνων στην χώρα (όπως πολύ σωστά είπατε) και τους συναδέλφους σας, είστε ένας πολύ εύπιστος άνθρωπος. Και να έχετε σας παρακαλώ στο μυαλό σας ένα μικρό κομμάτι Ιστορίας, που δεν γνωρίζω αν σας το δίδαξαν στην Σχολή: πρέπει να γνωρίζετε πως το ΜΟΝΑΔΙΚΟ σώμα που συντάχθηκε με τους ναζί την περίοδο της Κατοχής, ήταν δυστυχώς ΜΟΝΟ η Χωροφυλακή.
Πρώην φιλικός προς αστυνομικούς και νυν σκεπτικιστής.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!