tromaktiko: Προειδοποιήσεις Ερντογάν μετά τη θανάσιμη ενέδρα Κούρδων στον τουρκικό στρατό

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Προειδοποιήσεις Ερντογάν μετά τη θανάσιμη ενέδρα Κούρδων στον τουρκικό στρατό



«Αν θέλουν ειρήνη, ένα πράγμα μπορούν να κάνουν: Να καταθέσουν τα όπλα», δηλώνει ο Ερντογάν.«Αν θέλουν ειρήνη, ένα πράγμα μπορούν να κάνουν: Να καταθέσουν τα όπλα», δηλώνει ο Ερντογάν
Οι Κούρδοι αντάρτες «θα πληρώσουν υψηλό τίμημα», προειδοποίησε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την επομένη του θανάτου 13 Τούρκων στρατιωτών σε...
ενέδρα αυτονομιστών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σε ορεινή περιοχή του Ντιγιάρμπακιρ.

«Δηλώνω ευθέως στην τρομοκρατική οργάνωση και στα παρακλάδια της ότι δεν θα πρέπει να περιμένουν καμία κίνηση καλής θέλησης εκ μέρους μας μετά από τέτοιες κακόβουλες ενέργειες. Αν θέλουν ειρήνη, ένα πράγμα μπορούν να κάνουν: να καταθέσουν τα όπλα», τόνισε.

«Αν αρνηθούν να καταθέσουν τα όπλα, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις δεν θα σταματήσουν και η διαδικασία (συμφιλίωσης) δεν θα προχωρήσει», προειδοποίησε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας μας είναι ισχυρές (...) και πιστεύω ότι θα τους κάνουν να το πληρώσουν ακριβά», συνέχισε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον τουρκικό στρατό, στη σύγκρουση σκοτώθηκαν επίσης επτά αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Άγκυρα, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!