tromaktiko: Το πρώτο θύμα του Τιτανικού αποκτά επιτέλους το δικό του τάφο

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Το πρώτο θύμα του Τιτανικού αποκτά επιτέλους το δικό του τάφο



Έχουν περάσει σχεδόν 100 χρόνια από όταν βυθίστηκε ο Τιτανικός, στις 15 Απριλίου του 1912, και όμως μόλις φέτος ο... Samuel Scott, που θεωρείται το πρώτο θύμα της τραγωδίας θα αποκτήσει τη δική του ταφόπλακα στο δημοτικό νεκροταφείο του Belfast.
Ο Samuel Scott, βρέθηκε με κάταγμα στο κρανίο ενώ δούλευε στο πλοίο το 1910. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το πρώτο θύμα του Τιτανικού, πολύ πρίν βυθιστεί και ενώ κατασκευαζόταν τότε. Στις 20 Απριλίου του 1910, ο 15χρονος έπεσε από μία ξύλινη πλατφόρμα, μαρκάροντας την τραγωδία που θα ακολουθούσε.
Από τότε η σωρός του βρίσκεται σε έναν αχάρακτο τάφο στο νεκροταφείο του Belfast. Ωστόσο, το Σάβατο θα αποκτήσει επιτέλους τη δική του ταφόπλακα στο πλαίσιο του φεστιβάλ "Feile an Phobail".
Η ιστόρία ξεκίνησε με ένα παιδικό βιβλίο " Το πνεύμα του Τιτανικού" όπου πρωταγωνιστεί ο έφηβος τότε Samuel. Στο βιβλίο που εκδόθηκε στις αρχές του χρόνου, μάλιστα, η ιστορία εκτυλίσεται γύρω από το φάντασμα του αγοριού, που στοιχειώνει τα καταστρώματα του πλοίου κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.
http://mychannel.gr/index.php/articles/index/35/1921
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!