tromaktiko: Δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού μετά το τέλος της σύσκεψης στο ΥΠΕΚΑ

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού μετά το τέλος της σύσκεψης στο ΥΠΕΚΑ



Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός μετά το τέλος της ευρείας σύσκεψης, στην οποία συμμετείχε σήμερα Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011, με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής...
Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον Υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο και το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηλία Λιακόπουλο, δήλωσε:

«Η διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής είναι ένα πρόβλημα ακανθώδες και σύνθετο. Απαιτεί συντονισμένες ενέργειες και συνεργασία μεταξύ Κράτους και Αυτοδιοίκησης.

Ο Περιφερειακός Σχεδιασμός είναι το μόνο εργαλείο που έχουμε στα χέρια μας. Πρέπει να τον εφαρμόσουμε ξεπερνώντας κάθε διαδικαστικές ή γραφειοκρατικές εμπλοκές. Κάθε άλλη συζήτηση περί τροποποίησής του συνεπάγεται χάσιμο πολύτιμου χρόνου, χάσιμο κονδυλίων και νέα πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με διαφάνεια στους πόρους, νομιμότητα στη διαδικασία και σεβασμό στο περιβάλλον, μπορούμε να αποκτήσουμε επιτέλους ένα σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων που θα διασφαλίζει το μέλλον της νέας γενιάς, το μέλλον των 5.000.000 πολιτών της Αττικής».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!