tromaktiko: Κοροϊδία σε καφετέρια στο Νέο Ηράκλειο Αττικής

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Κοροϊδία σε καφετέρια στο Νέο Ηράκλειο Αττικής



Το απόγευμα, γύρω στις 17:00 καθόμαστε 4 άτομα σε γνωστή καφετέρια στο Νέο Ηράκλειο και παραγγέλνουμε 4 καφέδες. Μαζί με τους καφέδες μας φέρνουν 2 αποδείξεις. Ενδεικτικά αναφέρω ότι πάμε συχνά στη συγκεκριμένη καφετέρια και δεν είναι η 1ηφορά που για μια παραγγελία παίρνουμε 2 αποδείξεις. Σήμερα όμως έτυχε να τις κοιτάξουμε αναλυτικά. Όπως φαίνεται και στην επισυνημμένη φωτογραφία, στη μία απόδειξη είναι χτυπημένος ο ένας καφές των € 3.60 στη σωστή ώρα, 17:15, στη δε άλλη με τους υπόλοιπους τρεις (σύνολο € 10.80), η ώρα που αναγράφεται είναι 15:50. Καμία σχέση δηλαδή με τη δικιά μας παραγγελία. Προφανώς, πρόκειται για το γνωστό κόλπο με το χτύπημα ψεύτικων αποδείξεων ή το διπλοχτύπημα άλλων σε προηγούμενες παραγγελίες.

Όταν σηκώθηκα από το τραπέζι και πήγα στο μπαρ για να ρωτήσω πως δικαιολογείται κάτι τέτοιο, ζητώντας ταυτόχρονα και κάποιον υπεύθυνο, έλαβα απαντήσεις του στυλ: «Γίνεστε υπερβολικός», «Κάποιο λάθος έγινε γιατί κόβουμε ταυτόχρονα πολλές αποδείξεις μιας και ετοιμάζουμε 15 καφέδες στη σειρά» κτλ και όλα αυτά από τον υπάλληλο που έφτιαχνε τους καφέδες, ο οποίος στο κάτω κάτω δεν έχει να λογοδοτήσει για κάτι, δεν είναι δικό του το μαγαζί. Η δε κοπέλα που ήταν στην ταμειακή μηχανή είχε μείνει κάγκελο, δεν άρθρωσε λέξη, παρά μόνο μου είπε ότι ο υπεύθυνος απουσίαζε εκείνη την ώρα.



Η εν λόγω καφετέρια είναι μονίμως γεμάτη, καθώς ο κόσμος την προτιμά. Είναι κρίμα να κλέβουν έτσι τον πελάτη και στη συνέχεια να τον κοροϊδεύουν κιόλας μπροστά στα μάτια του, λες και δεν έχει μυαλό.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!