tromaktiko: Ταριφοπαρατράγουδα...

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Ταριφοπαρατράγουδα...



Είμαι ιδιοκτήτης ταξί και πραγματικά με έχει εντυπωσιάσει το μένος του κόσμου απέναντι στον κλάδο μας...
Οι περισσότεροι βλέπω οτι χαιρεστε γιατι λέτε οτι αδειασαν οι δρόμοι. Όπως γνωρίζετε το κυκλοφοριακό στην Αθήνα την τελευταία διετία εχει πέσει κατα 20 με 30 %. Οι λόγοι είναι το ακριβό καύσιμο και οι οικονομικές δυσκολίες του κόσμου. Θα σας άρεσε να σας έγραφα οτι χαιρόμαστε που άδειασαν οι δρόμοι και εμεις δουλευουμε πιο ελευθερα??? Μόνο ενας τρελός θα το έλεγε αυτο. Να χαιρόμασταν δηλαδη γιατι χάνετε τις δουλειές σας και δεν μπορειτε να ανταποκριθειτε στο ακριβό καύσιμο. Εσεις βλέπω ομως οτι χαιρεστε που εμεις χάνουμε τα μεροκάματα μας καθε μέρα και τις περιουσίες μας. Τόσο χαιρεκακοι και εγωιστές είστε, γιαυτο καταντήσαμε έτσι σαν χώρα..

Επίσης βλέπω οτι αναφέρετε πολλά παραδειγματα με ταυτιση του ταξί ως προς τις άλλες επιχειρήσεις (ψητοπωλεία , ταβέρνες κτλ). Λοιπον το ταξί σε ολα την Ευρωπαϊκή Ενωση, τον Καναδα και τις ΗΠΑ λειτουργεί με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια. Πριν πετάξετε την σκέψη σας για την δουλειά του άλλου οφείλετε να γνωρίζετε και 2 πράγματα για το κλάδο.

Όσον αναφορά τις εταιρείες . Στην Αθήνα υπάρχουν 15 συνεταιρισμοί. Έχουν γραμμένα 5 - 6 χιλιάδες αυτοκίνητα απο τα 14.000. Αν καλέσετε για 90 ημέρες ειναι αποθηκευμένο στον υπολογιστή ποιος σας εξυπηρετησε. Μπορειτε να κάνετε εκει τα παραπονα σας και καθε 2 μήνες σε κάθε συναιτερισμο διεξάγονται πειθαρχικά συμβούλια και οι οδηγοί που προκάλεσαν παράπονα απο πελάτες τιμωρούνται είτε με χρηματικό πρόστιμο , ειτε με κάποιες μέρες τιμωρίας απο το ραδιο ταξί, είτε και με τα 2 μαζί. Συνεργάζομαι 10 χρόνια με εναν συναιτερισμό και γνωριζω οτι σε κάθε πειθαρχικό συμβούλιο μονο για τον δικο μας συναιτερισμό ( 500 αυτοκινητα εχει ο συναιτερισμός ) τιμωρούνται γυρω στους 20 με 30 ανα διμηνο. Επισης υπάρχει και απο το κράτος τηλεφωνικός αριθμός παραπόνων για το ταξί.

Αυτα. Και να μην χαιρεστε οταν κάποιος παθαινει οικονομική ζημιά γιατι ολα ειναι κυκλος. Οταν μειωνονται οι μισθοι στον δημοσιο τομέα και ο ιδιωτικός τομέας αιμορραγεί μοιραία δεν εχω και εγω δουλειά. Δεν υπάρχει σπίτι στην Ελλάδα που να μην το εχει αγγίξει η κρίση, γιαυτό σταματήστε να επιτίθεστε ο ενας στον άλλον...

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!