tromaktiko: Είναι η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού εναντίον του μεσοπρόθεσμου;

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Είναι η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού εναντίον του μεσοπρόθεσμου;



Κατ' αρχήν σύμφωνα με το σύνταγμα η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού εκφράζετε από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρεται αριθμός συγκεντρωμένων στην πλατεία Συντάγματος.
Αλλώστε αν ήταν έτσι τότε η πλειοψηφία του Ελληνικου λαού θα ήταν οπαδοί του Παναθηναϊκού που όταν διαμαρτύρονταν για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ομάδας είχαν κάνει ανάλογη συγκέντρωση. Δουλεύω και μένω στο κέντρο της Αθήνας και βρέθηκα και στις δύο συγκεντρώσεις και μπορώ να σας πω πως το μέγεθος ήταν συγκρίσιμο. Αλίμονο αν η πολιτική μιας χώρας 10.000.000 υπαγορεύονταν από 100.000 ή 200.000 συγκεντρωμένους. Σκεφτείτε ας πούμε να έβγαινε με αυτοδύναμη κυβέρνηση ο Συνασπισμός και η Νέα Δημοκρατία να συγγέντρωνε 100.000 διαδηλωτές στην πλατεία (Το νούμερο αυτό το έχει άνετα). Τι θα έπρεπε δηλαδή να πει ο Τσίπρας; Πάμε σε εκλογές η αλλάζουμε νομοσχέδια γιατί μαζεύτηκαν 100.000 κόσμος στην πλατεία; Επομένως οι 155 ψήφοι υπέρ του μεσοπρόθεσμου συγκροτούν την βούληση της πλειοψηφίας του λαού.
Έστω λοιπόν πως στις επόμενες εκλογές τις χάνει το ΠΑΣΟΚ (πράγμα πολύ πιθανό). Και ας πούμε πως παίρνει το 18% και η Νέα Δημοκρατία κερδίζει με 22% (Τα νούμερα είναι δανεισμένα απο δημοσκοπήσεις και λίγο τραβηγμένα υπολογίζοντας την τάση του εκλογικού σώματος για άνοιγμα της ψαλίδας της διαφοράς). Η νέα λοιπόν κυβέρνηση τι πιστεύετε πως θα κάνει; Πως θα πάρει πίσω το μεσοπρόθεσμο; Θα πάει κόντρα στους δανειστές; Με κίνδυνο να χρεοκοπήσει αυτή τη Χώρα (εφ' όσον οι δανειστές θα κόψουν την πίστωση); Έαν διαφωνείτε με αυτή την υπόθεση τότε σας παρακαλώ θερμά κρατήστε αυτό το πόστ για ένα δύο χρόνια. Και ξαβαδιαβάστε το τότε. Θα νιώσετε τη συγκίνηση πως κάποτε διαβάσατε έναν προφήτη και θα συνειδητοποιήσετε πόσο αφελείς ήσασταν (έστω και αργά οι περισσότεροι δεν το μαθαίνουν ποτέ). Επιπλέον θα χαρώ πολύ να σας υπογράψω αυτόγραφα.
Μόνο εάν συμφωνείτε συνεχίστε να διαβάζετε αυτό το πόστ.
Η νέα λοιπόν κυβέρνηση το πίο πιθανό είναι πως θα διατηρήσει αυτή την πολιτκή. Επομένως 18 και 22 = 40% που σημαίνει ευρεία κοινοβουλευτική εκπροσώπηση με περισσότερους απο 180 βουλευτές. Σύμφωνα λοιπόν με τη θεωρεία μου (που πιστεύω πως είναι ρεαλιστική) Η πολιτική λιτότητας (ονομάζω έτσι το μεσοπρόθεσμο και όλα τα συναφή μέτρα που θα έρθουν, π.χ. Απολύσεις στο δημόσιο) θα έχει ακόμα μεγαλύτερη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Για όσους ισχυριστούν πως το υπόλοιπο 60% του λαού είναι η πλειοψηφία κάνουν λάθος. Το 60% είναι κατακερματισμένο σε επιμερους ποσοστά. Που σημαίνει πως τα επιμέρους ποσοστά οφείλουν να κατέβουν ενωμένα έαν θέλουν να αλλάξουν την πολιτική λιτότητας. Αυτό θα ήταν μια πραγματικά εντυπωσιακή ανατροπή που ειλικρινά θα πλήρωνα πολλά για να το δω. Άλλωστε εάν υποστηρίζουν τόσο ειλικρινά όσο ισχυρίζονται το συμφέρον του λαού οφείλουν να το κάνουν γιατί έτσι θα πάρουν και το bonous του πρώτου σε ψηφους κόμματος. Αλλά το πιο πιθανό είναι πως πιο πάνω από το συμφέρων του λαού βάζουν την εγωπάθεια τους. Και αυτό τους καθιστά μέγιστους υποκριτές και προδότες (το λέω αυτό γιατί παιζει πολύ τελευταία). Μακάρι (και το λέω ειλικρινά) να με διαψεύσουν.

ΥΣ. Πωλείται τριάρι στο κέντρο της Αθήνας. Πολύ κοντά σε όλα τα γεγονότα. Τέντες, Πόρτα ασφαλείας, Πάρκινγκ. Το χρώμα στα πλακάκια του μπάνιου είναι κόκκινο. Οταν τα άλλαξα ψήφιζα ακόμα ΚΚΕ...

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!