tromaktiko: Σχετικά με: "Για τον αγανακτισμένο με τα ποδήλατα οδηγό..."

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Σχετικά με: "Για τον αγανακτισμένο με τα ποδήλατα οδηγό..."



Καταρχάς με ποίο δικαίωμα προσβάλλεις όλους εμάς που οδηγούμε αυτοκίνητα; Το εάν έχουμε ή όχι «παλαιοσακαράκες» δεν σε αφορά.
(αφορά το http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/07/blog-post_9426.html) Ακόμη δεν έχω καταλάβει γιατί θεωρείς ευατόν ανώτερο είδος το οποίο προσπερνά τους πάντες και τα πάντα; Έχεις διαβάσει τον Κ.Ο.Κ.; Εγώ που τον έχω διαβάσει σε ενημερώνω ότι δεν σου δίνει πουθενά το δικαίωμα να παραβιάζεις φωτεινούς σηματοδότες, προτεραιότητες (εκ δεξιών), σήματα (STOP). Το ποδήλατο, ευτυχώς για εμάς με τα τετράτροχα σαραβαλάκια, προβλέπεται στον Κ.Ο.Κ. Ελπίζω να γνωρίζεις ότι οφείλεις, όπως όλα τα οχήματα, να αποζημιώσεις για τυχόν υλικές ή σωματικές βλάβες που θα προκαλέσεις. Ποίο πιθανό είναι να πατήσει ένας ποδηλάτης ένα ηλικιωμένο παρά εγώ με το αυτοκίνητο, γιατί οι ποδηλάτες παραβιάζουν σωρηδόν τα κόκκινα. Μου έχει τύχει στο φανάρι Πατησίων και Δεριγνύ να περνώ με πράσινο κάθετα την Πατησίων και ξαφνικά να βλέπω μπροστά μου τον ποδηλάτη, να περνά προφανώς με κόκκινο την Πατησίων αδιάφορος. Ευτυχώς για αυτόν το Γερμανικό «σαραβαλάκι» μου έχει τελευταίας γενιάς ABS και εξαιρετικά λάστιχα. Αποτέλεσμα, με επέπληξε γιατί τον τρόμαξε το στρίγκλισμα των ελαστικών (τόσο μα….κας ήταν) αντί να πει ευχαριστώ που δεν τον χτύπησα (και που θα με αποζημίωνε γιατί είχα μάρτυρες οδηγό παρακείμενου οχήματος και τον οδηγό του τρόλεϊ 13 το οποίο ήταν σταματημένο κανονικά στο φανάρι που παραβίασε ο ποδηλάτης).

Για να τελειώνουμε, καλά τα ποδήλατα άλλα μην ξεχνάτε ότι αποτελούν οχήματα, και όχι ανώτερο είδος, και συνεπώς οφείλουν να τηρούν τον Κ.Ο.Κ.

Υ.Γ. Ελπίζω να μην είσαι από αυτούς που πήραν ποδήλατο για να το παίξουν οικολόγοι αλλά στο βάθος εάν είχαν τα απαραίτητα χρήματα θα έπαιρναν θηριώδη SUV πολλών κ.ε. γιατί τότε η ανάρτηση σου μάλλον εμπερίεχει εμπάθεια.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!