tromaktiko: Η παραίτηση του αρχηγού της Σκότλαντ Γιαρντ αποδυναμώνει τον Κάμερον, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Η παραίτηση του αρχηγού της Σκότλαντ Γιαρντ αποδυναμώνει τον Κάμερον, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο



Η παραίτηση χθες Κυριακή του επικεφαλής της Σκότλαντ Γιαρντ σερ Πολ Στέφενσον, που κατηγορείται για την στάση του απέναντι στο σκάνδαλο των υποκλοπών, μπορεί να...
φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, εκτιμά ο βρετανικός Τύπος.

Ο Κάμερον δέχεται έντονες επικρίσεις επειδή προσέλαβε τον Αντι Κούλσον, πρώην αναπληρωτή αρχισυντάκτη της εφημερίδας News of the World, επικεφαλής των συμβούλων επικοινωνίας του.

Η παραίτηση του αρχηγού της Σκότλαντ Γιαρντ "δείχνει πως η κρίση εξαπλώνεται σήμερα στα μέσα ενημέρωσης, στην πολιτική και την αστυνομία", επισημαίνει η Guardian προσθέτοντας πως "τώρα ο πρωθυπουργός βρίσκεται πραγματικά στο σκαμνί".

Η Daily Telegraph προβλέπει πως έρχονται δύσκολοι καιροί για τον Κάμερον. "Η αποχώρηση του σερ Πολ αυξάνει την πίεση στον Κάμερον", εκτιμά η εφημερίδα.

"Από τότε που ο Κάμερον έκανε το μοιραίο λάθος να διορίσει τον Αντι Κούλσον...άρχισε να βυθίζεται σε αυτήν την σκοτεινή υπόθεση. Δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι αυτό θα σταματήσει", προσθέτει η Daily Telegraph.

Από την πλευρά της η Daily Mail έχει τίτλο "Αποσύνθεση στην αστυνομία του Λονδίνου", ενώ οι Times του Μέρντοκ επισημαίνουν πως ο Στέφενσον "είχε λόγους να παραιτηθεί, αλλά η αστυνομία "έχει μπροστά της ένα μακρύ δρόμο για να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη του κόσμου".

Η εφημερίδα θεωρεί ότι είναι "τρομερό" το ότι το σκάνδαλο έφτασε ως την αστυνομία.

"Η αστυνομία πρέπει να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του κόσμου, περισσότερο από κάθε άλλο κρατικό θεσμό. Ο σερ Πολ έκανε καλά που παραιτήθηκε, αλλά είναι εξαιρετικά απίθανο αυτή η κίνηση να είναι το τέλος της υπόθεσης", επισημαίνει η ίδια εφημερίδα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!