tromaktiko: Συμβασιούχοι: Μια μάχη χωρίς τέλος

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Συμβασιούχοι: Μια μάχη χωρίς τέλος



Πολλοί από εμάς που αναδεικνύουμε το πρόβλημα των συμβασιούχων, που στηρίζουμε, που στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα και την...
αγωνία τους, το περάσαμε και εμείς σε άλλη χρονική στιγμή και με άλλα δεδομένα.

Η σημερινή συγκυρία δημιουργεί άλλοθι σε όσους προσπαθούν να ερμηνεύσουν, σε όσους καλύπτονται πίσω από λέξεις αδιαφάνεια, πελατειακές σχέσεις και ότι άλλο μπορεί να θεωρηθεί ερμηνεία ανθρώπων που είναι κατώτεροι των περιστάσεων.

Η αλήθεια είναι μία και δεν χωρά ερμηνεία. Όλοι οι συμβασιούχοι μπήκαν στην παραγωγική διαδικασία που είναι σήμερα σύμφωνα με την νομοθεσία που η ίδια η πολιτεία είχε θεσπίσει και με τους κανόνες που είχαν θεσμοθετηθεί. Η ίδια η πολιτεία αυθαίρετα άλλαξε τους όρους του παιχνιδιού αποκλείοντας χιλιάδες Έλληνες να έχουν το αυτονόητο «ίσες ευκαιρίες».

Στην πολιτική όμως χαμένες μάχες είναι μόνο αυτές που δεν δόθηκαν ποτέ.

Η μάχη έχει αρχίσει εδώ και πολύ καιρό. Σ’ αυτόν τον αγώνα εμείς θα είμαστε δίπλα να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις, σιωπηλά, δυνατά, υπεύθυνα και δημιουργικά. Στο τέλος όλοι μας θα μετρήσουμε τις πληγές μας αλλά θα έχουμε αναδείξει το δίκαιο των αιτημάτων που δεν είναι τίποτε άλλο από την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Συμφωνήσαμε στο ελάχιστο των 2 (ΔΥΟ) μηνών σύμβαση εργασίας με το σκεπτικό των εκτάκτων αναγκών και το δικαίωμα που μας δίνει ο Νόμος . Ο στόχος όμως παραμένει: «Νομοθετική ρύθμιση που θα καλύπτει εργαζόμενους που όλοι αποδέχονται ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».

Η δικαίωση υπάρχει στη συνείδηση της κοινωνίας από εμάς εξαρτάται να πείσουμε την πολιτική ηγεσία να δώσει τέλος στην «ανασφάλεια» να βάλει φραγμό σε λάθη και παραλείψεις.

Τίποτα όμως δεν χαρίζεται. Με αγώνα κατακτούμε τη ζωή μας, με δύναμη στηρίζουμε τις θέσεις και τις απόψεις μας.

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ

ΕΥΓΕΝΙΟΣ (ΣΑΚΗΣ) ΚΟΛΛΑΤΟΣ
www.kollatos.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!