tromaktiko: Φορολόγηση των μικτών αποδοχών

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Φορολόγηση των μικτών αποδοχών



Σας γράφω το κείμενο αυτό, διότι υπάρχει ένα θέμα που είναι άκρως παλαβό και άδικο, και για το οποίο δεν έχει γραφτεί τίποτε.
Στην πρώτη παράγραφο των οδηγιών περί παρακράτησης ΦΜΥ με το νέο μειωμένο αφορολόγητο, διαβάζουμε το εξής:
1. Οι παράγραφοι 1 και 4 του άρθρου 8 του ΚΦΕ, που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν.2238/1994 (Α' 151), καταργούνται.
Εάν ανατρέξει κανείς στον εν λόγω νόμο και στην εν λόγω παράγραφο που καταργείται, θα δει οτι είναι η παράγραφος που αναφέρει ποια είναι τα ποσά που αφαιρούνται από το συνολικό μας εισόδημα (ασφάλειες ζωής, νοσηλείας, ιατρικές αποδείξεις, τόκοι πρώτης κατοικίας, ενοίκια δωρεές κλπ), για να προκύψει το φορολογητέο εισόδημα. Στο β', λοιπόν, διαβάζουμε πως αφαιρείται "το συνολικό ποσό των εισφορών που καταβάλλονται από το φορολογούμενο σε ταμεία ασφάλισής του, εφόσον η καταβολή τους είναι υποχρεωτική από το νόμο, καθώς και το ποσό των καταβαλλόμενων εισφορών στις περιπτώσεις προαιρετικής ασφάλισής του σε ταμεία που έχουν συσταθεί με νόμο".
Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό; Οτι όταν θα υποβάλλουμε την φορολογική μας δήλωση, πέραν οτι δεν θα έχουμε ΚΑΜΙΑ έκπτωση, θα φορολογηθούμε βάσει ΤΩΝ ΜΙΚΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΜΑΣ, αφού δεν αναγνωρίζεται ως έκπτωση το ποσόν των ασφαλιστικών μας εισφορών. Αυτό δεν το πήρε χαμπάρι κανείς; Εάν δεν γίνει κάτι να αλλάξει, θα μας έρθει το εκκαθαριστικό και θα τραβάμε τα μαλλιά μας. Μπορείτε να φανταστείτε τι ποσόν θα αντικρίσουμε αφού δεν θα υπάρχουν εκπτώσεις και η φορολόγηση θα είναι επί των μικτών αποδοχών; Εάν οι σύλλογοι και τα σωματεία των φοροτεχνικών, λογιστών, οικονομολόγων και όποιων άλλων σχετικών με το επάγγελμα το ξέρουν αλλά δεν μιλούν, τότε βοήθειά μας. ΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;;;

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!