tromaktiko: Έρευνα για τα ληγμένα γεύματα των Κυπριακών Αερογραμμών

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Έρευνα για τα ληγμένα γεύματα των Κυπριακών Αερογραμμών



Επιθεωρήσεις στους χώρους παρασκευής των γευμάτων των Κυπριακών Αερογραμμών θα διενεργήσουν σήμερα οι Υγειονομικές Υπηρεσίες με αφορμή πληροφορίες που...
δημοσιεύτηκαν και αφορούν κατανάλωση ληγμένων γευμάτων από επιβάτες της εταιρείας πριν από λίγες εβδομάδες.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο αναπληρωτής διευθυντής των Υγειονομικών Υπηρεσιών, Χρίστος Χρίστου είπε ότι εξετάζεται και το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήθηκε λάθος λεκτικό όσον αφορά την ημερομηνία λήξης στα συγκεκριμένα γεύματα.

Όπως εξήγησε υπάρχουν δύο ημερομηνίες λήξης που αναγράφονται σε προϊόντα. Η μία αφορά προϊόντα που είναι ευπαθή, δηλαδή κρίνονται ακατάλληλα για κατανάλωση μετά την τελική ημερομηνία λήξης και η άλλη προϊόντα που έχουν μεγάλη ποσότητα ζαχάρεως και έχουν ημερομηνία κατανάλωσης πριν από συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης.

Ο κ. Χρίστου είπε ότι εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως τα συγκεκριμένα γεύματα των Κυπριακών Αερογραμμών έπρεπε να είχαν τελική ημερομηνία λήξης και όχι ένδειξη για κατανάλωση πριν από συγκεκριμένη ημερομηνία.

Πώς σχολιάζει η εταιρεία

Ο εκπρόσωπος Τύπου των Κυπριακών Αερογραμμών, Κυριάκος Κυριάκου δήλωσε ότι η εταιρεία διέκοψε πριν από δεκαπέντε μέρες τη συνεργασία της με την εταιρεία, η οποία προμήθευε τα τρόφιμα και τα γεύματα.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο κ. Κυριάκου είπε ότι εξετάζεται τώρα το ενδεχόμενο να μην προμηθεύονται οι Κυπριακές Αερογραμμές από οποιαδήποτε εταιρεία τα γεύματα, αλλά να παρασκευάζονται από το τμήμα τροφοδοσίας τους.

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο περιστατικό με τα ληγμένα τρόφιμα που κατανάλωσαν επιβάτες, ο κ. Κυριάκου το χαρακτήρισε μεμονωμένο. Αφορούσε, είπε, κατεψυγμένα προϊόντα, τα οποία και με βάση αναλύσεις είχαν διάρκεια μέχρι και τρεις μήνες. Αρχικά η εταιρεία τροφοδοσίας, πρόσθεσε, είχε δώσει ως διάρκειά τους έξι μήνες.

Ο κ. Κυριάκου ανέφερε ακόμη ότι μέλη του τμήματος τροφοδοσίας των Κυπριακών Αερογραμμών πραγματοποίησαν πρόσφατα αιφνιδιαστικό έλεγχο στους χώρους όπου η εταιρεία παρασκευάζει τα γεύματα και δεν έμεινε ικανοποιημένο γι' αυτό διακόπηκε το συμβόλαιο.

Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι τα γεύματα που σερβίρουν οι Κυπριακές Αερογραμμές ελέγχονται διπλά και δεν θέτουν σε καμία περίπτωση σε κίνδυνο την υγεία των επιβατών.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!