tromaktiko: Στη Γαλλία σε σεμινάριο ο Δ. Φαιστού

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Στη Γαλλία σε σεμινάριο ο Δ. Φαιστού



Σε Διεθνές Σεμινάριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των μειονοτήτων συμμετείχε αντιπροσωπεία του δήμου Φαιστού, με επικεφαλής τον...
 αντιδήμαρχο Γιάννη Μανιαδάκη.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο Καέν της Γαλλίας ενώ διοργανώθηκε από το Διεθνές Ινστιτούτο Ανθρωπίνων και Εθνικών Δικαιωμάτων. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου συμμετείχαν αντιπροσωπείες από Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μάλτα, Ιταλία, Γερμανία και Γαλλία, ενώ από την Κρήτη μοναδικός εκπρόσωπος ήταν ο δήμος Φαιστού. Συνολικά συμμετείχαν 45 άτομα από τις 7 διαφορετικές χώρες οι οποίες έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Youth in Action. Η αντιπροσωπεία του δήμου Φαιστού συμμετείχε στο πρόγραμμα σε συνεργασία με τη μη κυβερνητική οργάνωση νέων με έδρα το Ηράκλειο, Youthnet Hellas.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν επίσης εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής του Καέν, εκπρόσωποι από το Πανεπιστήμιο του Καέν, καθώς και πλήθος δημοσιογράφων από διάφορα τοπικά και εθνικά μέσα της Γαλλίας.

Ανοιχτό κάλεσμα να επισκεφθούν την Κρήτη και το δήμο Φαιστού απηύθυνε στο πλαίσιο του σεμιναρίου ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μανιαδάκης. Ο αντιδήμαρχος υποστήριξε πως η ανταλλαγή ιδεών και απόψεων σε όλη την Ευρώπη, αποτελεί σημαντικό ζητούμενο τόσο για την ενεργοποίηση των νέων, όσο και για την υιοθέτηση καλών πρακτικών αναφορικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις μειονότητες. Στην τοποθέτηση του ο κ. Μανιαδάκης επέμεινε σε μια ουσιαστική Ευρωπαϊκή αλληλεπίδραση, ενώ τόνισε την αναγκαιότητα πολιτικών και δράσεων που θα έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο και τα δικαιώματα του.

Ο κ. Μανιαδάκης αντάλλαξε δώρα επίσης με την υπεύθυνη του προγράμματος κ. Ελίζα Πιράντε. Ο αντιδήμαρχος δώρισε στην κ. Πιράντε το Δίσκο της Φαιστού, καθώς και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό σχετικό με το νομό Ηρακλείου και την Κρήτη. Ενημερωτικά φυλλάδια για την Κρήτη, το δήμο Φαιστού, αλλά και την κρητική διατροφή διανεμήθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες.

Κεντρική ομιλήτρια στο σεμινάριο ήταν η κ. Α. Μέλο, μέλος της Unesco. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκαν workshops, αλλά και παιχνίδια ρόλων, που αναδείκνυαν τις ιδιαιτερότητες κάθε χώρας αναφορικά τόσο με την υποδοχή των μεταναστών, όσο και με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μετά το πέρας των εργασιών του συνεδρίου εξήχθησαν σημαντικά συμπεράσματα, τα οποία βρίσκονται στη φάση καταγραφής κι ομαδοποίησης

kritinea.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!