tromaktiko: Περιβαλλοντική ασυδοσία στον παραδοσιακό χωριό Ζιά της Κω

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Περιβαλλοντική ασυδοσία στον παραδοσιακό χωριό Ζιά της Κω



Το παραδοσιακό χωριό Ζιά της Κω είναι από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς των επισκεπτών του Δωδεκανησιακού νησιού της Κω και όχι άδικα.
Είναι ένα πολύ όμορφο καταπράσινο παραδοσιακό χωριό σχεδόν στη μέση του ορεινού όγκου του βουνού Δίκαιος με καταπληκτική θέα στο Αιγαίο και με ένα μοναδικό ηλιοβασίλεμα που ο επισκέπτης εκστασιάζεται όταν δύει ο ήλιος αργά το απόγευμα και βουτάει στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου. Όμως μολονότι, τόσο οι Κυβερνητικοί παράγοντες όσο και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχουν τονίσει επανειλημμένα το πόσο ζωτικής σημασίας είναι για τη χώρα ο Τουρισμός κάποιοι εννοούν να μην ιδρώνει τ΄ αυτί τους. Με την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κω οι παρατρεχάμενοι τοπικοί παράγοντες της εξουσίας τον οδήγησαν εκ του ασφαλούς σε χώρους τους οποίους είχαν επιλέξει ώστε να μην πέσει στην αντίληψη του κάτι που θα τον προβλημάτιζε.

Αν για παράδειγμα ο Πρωθυπουργός πήγανε στο παραδοσιακό χωριό Ζιά θα έβλεπε εγκατάλειψη την κακογουστιά και την περιβαλλοντική ασυδοσία. Εκεί θα έβλεπε όχι μόνο τμήματα του παραδοσιακού δρόμου τα οποία είναι κατεστραμμένα γεμάτα χώμα να αναδύουν σύννεφα σκόνης με το πέρασμα των οχημάτων που εκτός των άλλων εγκυμονεί και κινδύνους ατυχημάτων διότι ο δρόμος είναι κατηφορικός, όχι μόνο την ανυπαρξία ενός πάρκινγκ αλλά και τον βιασμό της οπτικής θέας του παραδοσιακού περιβάλλοντος με το ανοσιούργημα των περισπούδαστων μελετητών της ΔΕΗ να κατασκευάσουν μπροστά στον παραδοσιακό δρόμο ένα κατασκεύασμα που πολύ ξένοι επισκέπτες θεωρούν ότι είναι « Μαυσωλείο !! ».Ρωτούσαν τους περιοίκους τι είναι αυτό το κατασκεύασμα και το φωτογράφιζαν.

Μάλιστα για να εναρμονίζεται με το παραδοσιακό χρώμα του χωριού το έστησαν επάνω σε πέτρινο βάθρο!!!!! Βρέ αθεόφοβοι μελετητές της ΔΕΗ δεν έχετε ούτε ιερό ούτε όσιο ;;; Πάνω από όλα το συμφέρον της επιχείρησης και γαία πιρή μιχθήτω.

Δεν σας σταματάει τίποτα ;;; Γιατί αυτό το έκτρωμα να μη το κατασκευάσετε εντός του εδάφους ώστε να μη γίνει αυτός ο βιασμός του παραδοσιακού τοπίου ; Τι λέει η η μαχητική υπέρ των λαϊκών συμφερόντων ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ; Γιατί να γίνει επί του εδάφους και μάλιστα σε πέτρινο βάθρο που κάτω από ορισμένες συνθήκες θα μπορούσε να δημιουργήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις για την υγεία των περιοίκων ; Και μην διανοηθεί να μου πει κάποιος ό,τι δεν γίνεται γιατί ρώτησα διακεκριμένους επί αυτών των κατασκευών επιστήμονες και μου είπαν ό,τι όπως και σε άλλες περιπτώσεις έτσι κι εκεί θα μπορούσε μα γίνει εντός του εδάφους με ένα πλήρες σύστημα εξαερισμού. Αλήθεια πού είναι οι Βουλευτές ; Που είναι ο Δήμαρχος ;

Που είναι αυτό το περιβόητο Συμβούλιο Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος



( ΣΧΟΠ ) ; Πλήρη αδιαφορία και εγκατάλειψη. Την ύστατη αυτή στιγμή απευθύνομαι στο Μέγαρο Μαξίμου, κάποιος να ενημερώσει γι΄ αυτό το υπέροχο παραδοσιακό χωριό τη Ζιά της Κω τον Πρωθυπουργό γιατί γνωρίζω την περιβαλλοντική στου συνείδηση ό,τι, είναι αδήριτη ανάγκη να αποκατασταθεί το παραδοσιακό τοπίο αυτού του πανέμορφου τόπου.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!