tromaktiko: "Ο Περιφερειακός Σχεδιασμός είναι ξεπερασμένος και παρωχημένος"

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

"Ο Περιφερειακός Σχεδιασμός είναι ξεπερασμένος και παρωχημένος"



Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση παραπαίει η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, επιβεβαιώνει όσα επισημαίναμε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου:
O Περιφερειακός σχεδιασμός είναι παρωχημένος και ξεπερασμένος από τις εξελίξεις. Η έλλειψη σχεδίου της κυβέρνησης έχει οδηγήσει στην απώλεια κοινοτικών κονδυλίων, την απειλή προστίμων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και κυρίως στην διαιώνιση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική. Έξι μήνες μετά από την εφαρμογή του Καλλικράτη παραδίδει τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων της Αττικής στο χειρότερο δυνατό σημείο, επιδεικνύοντας άλλοτε ερασιτεχνισμό και άλλοτε "ψευτό-τσαμπουκά". Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και προτάσεις μας σε κυβέρνηση, αποκεντρωμένη διοίκηση και περιφερειακή αρχή, δεν εισακουστήκαμε. Επιπλέον οι αρμόδιοι υπουργοί κρίθηκαν αναποτελεσματικοί και αντικαταστάθηκαν από τον πρωθυπουργό, γεγονός που αποτελεί παραδοχή της αποτυχίας του έργου της κυβέρνησης.

Από την άλλη ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός, ο οποίος πρόταξε προεκλογικά στη κορυφή της ατζέντας το ζήτημα της λύσης, έξι μήνες μετά εξακολουθεί να διαχειρίζεται το θέμα, αντί να διεκδικεί πόρους, εξουσίες και αρμοδιότητες. Η λύση του προβλήματος των στερεών αποβλήτων είναι έργο μείζονος σημασίας και πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις. Για μια ακόμη φορά τονίζουμε πως η διαχείριση των απορριμμάτων είναι για εμάς θέσεις εργασίας, προστασία του περιβάλλοντος, νέες τεχνολογίες, είναι δηλαδή μοχλός Ανάπτυξης. Ακόμα και αυτή την ύστατη ώρα καλούμε τη κυβέρνηση και τη Περιφερειακή Αρχή να δουν τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων ως εργαλείο αναπτυξιακής πολιτικής. Εφόσον αυτό γίνει δεσμευόμαστε να συμβάλλουμε στις προσπάθειες τους.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!