tromaktiko: Στη Σόφια βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Στη Σόφια βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος



Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.Στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, Σόφια, μετέβη το Σάββατο ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ύστερα από πρόσκληση της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, για να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα... γίνουν εκεί, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης σαράντα χρόνων από την ανάρρηση του Πατριάρχη Μαξίμου στον Πατριαρχικό Θρόνο της Εκκλησίας της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, την Κυριακή, 3 Ιουλίου, ο Αρχιεπίσκοπος θα συλλειτουργήσει με τον Πατριάρχη Βουλγαρίας και τους Προκαθημένους ή εκπροσώπους, των άλλων Εκκλησιών στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Νέβσκυ του Πατριαρχείου και στη συνέχεια, το μεσημέρι, θα παρακαθίσει στο επίσημο γεύμα, που θα παρατεθεί, ενώ τη Δευτέρα, 4 Ιουλίου, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και οι άλλοι Προκαθήμενοι των Εκκλησιών θα συναντηθούν, κατά σειρά, με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας, τον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης και τον Πρωθυπουργό της χώρας.

Στην Κύπρο ο Αρχιεπίσκοπος θα επιστρέψει την Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011.

Τον Αρχιεπίσκοπο θα συνοδεύει στη Βουλγαρία ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Πυλιώτης.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!