tromaktiko: Aπάντηση: Τι άλλο θα δούμε! Περικοπές παντού! και άλλα παρόμοια

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Aπάντηση: Τι άλλο θα δούμε! Περικοπές παντού! και άλλα παρόμοια



Σχετικά με: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/07/blog-post_1261.html
Φίλε μου ξεκαθαρίζω ότι δεν είμαι αστυνομικός, αλλά με ενοχλέι αυτό το "τσουβάλιασμα" των αστυνομικών στο ίδιο καζάνι. Πριν διατυπώσεις τις αντιρρήσεις σου στον αναγνώστη, ρώτησέ τον πρώτα που υπηρετεί και με ποιό αντικείμενο. Είναι κρίμα να έχουμε την ίδια άποψη για τα ΜΑΤ και τους ΔΕΛΤΑ με όλους τους υπόλοιπους αστυνομικούς. Υπάρχουν αστυνομικοί που εξιχνιάζουν ληστείες, απαγωγές κτλ, αστυνομικοί ευγενέστατοι (όχι όλοι) σε τμήματα να σε εξυπηρετήσουν, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που κάθε τόσο "τσιμπάει" σιχαμένους παιδεραστές και μέχρι και αυτοκτονίες αποτρέπει, η Τροχαία που τις περισσότερες φορές κάνει καλά τη δουλειά της κι ας τσαμπουκαλεύονται κάποιοι συμπολίτες μας, κτλ... Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι  ΜΑΤ-ΔΕΛΤΑ, ειδικά μετά τα τελευταία, μόνο άνθρωποι δε μπορούν να χαρακτηριστούν (και πάλι, θέλω να πιστεύω ότι δε βαράγανε όλοι αλλά μόνο 5-6 από κάθε διμοιρία). Δεν τους αξίζει κανένας σεβασμός και δυστυχώς πιστεύω ότι αδυνατούν να καταλάβουν τί γίνεται, τί είναι Μνημόνιο, τί είναι Μεσοπρόθεσμο, τί είναι ανεργία και άλλες τέτοιες "πολύπλοκες" έννοιες.
Σου θυμίζω ότι οι υπόλοιποι ένστολοι έκαναν και εκείνοι διαδήλωση μια μέρα και τα μαντρόσκυλα ΜΑΤ ήταν έτοιμοι αν πάρουν εντολή να χυμήξουν ακόμη και σε αυτούς, ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ τους, εμένα αυτό μου λέει πολλά πράγματα. Και αυτό το επιχείρημα "Είχαν πάρει εντολή" όχι απλά με αφήνει αδιάφορο αλλά με κάνει να τους σιχαίνομαι πιο πολύ. Είμαι καθηγητής. Πολλά παιδιά μου βγάζουν την πίστη. Αν λοιπόν η Διαμαντοπούλου μια μέρα μου δώσει το "ελεύθερο" πρέπει να τα σαπίσω στο ξύλο;;; Θα με συμπαθήσει ποτέ ξανά κανένα παιδί;;; Όχι και το ξέρω. Θα είμαι πάντα ο μ....ας. Άρα, οι άντρες των ΜΑΤ-ΔΕΛΤΑ μόνοι τους επέλεξαν το χαρακτηρισμό αυτό με το "ζήλο" που έδειξαν. Πιστεύω πολύ στην ύπαρξη της αστυνομίας και εμείς οι απλοί πολίτες πρέπει να είμαστε στο πλευρό κάθε σωστού αστυνομικού που προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του.
Και-επαναλαμβάνω- να μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι, μέχρι αποδείξεως του εναντίου.
Θα ήθελα όμως οι αστυνομικοί που διαβάζουν το Τρομακτικό να μας πουν τη γνώμη τους για τους "συναδέλφους" τους αυτούς. Να ξέρουμε, ρε αδερφέ, συμφωνεί ολόκληρη η αστυνομία με αυτά τα καφριλίκια και διαφωνεί μόνο ο συνδικαλιστής Φωτόπουλος;
Τέλος, να συμφωνήσω ότι είναι πολύ άδικη η μείωση των μισθών των αστυνομικών, ιδίως σ' αυτούς που έχουν παιδιά, γιατί ήδη έπαιρναν λίγα χρήματα και η δουλειά είναι "ιδιαίτερη".

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!