tromaktiko: Απάντηση στο "Οι απόψεις ενός αστυνομικού"

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Απάντηση στο "Οι απόψεις ενός αστυνομικού"



Φίλε αστυνομικέ, αυτό το παραμύθι "εσείς τους εκλέξατε, ας προσέχατε" πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει.

Αυτό το επιχείρημα το ακούω συχνά και μάλιστα το άκουσα από πολλούς ματατζήδες, όταν ακόμα μιλούσαμε, όταν δεν υπήρχαν κάγκελα, τις πρώτες ημέρες των διαδηλώσεων στο Σύνταγμα.
Δεν στέκει καθόλου. Ακόμα και να τους είχα ψηφίσει (που δεν τους ψήφισα ποτέ μου) νομίζω ότι έχω δικαίωμα σαν λαός στο λάθος και τώρα θέλω να το διορθώσω. Το να αποδεχθείς το λάθος σου και να θέλεις να το αλλάξεις είναι κάτι που δείχνει ωριμότητα.
Αλλά ξέρεις τι λες εσύ; Πες πως έχω μια φίλη πολύ καιρό και απολαμβάνουμε μαζί το σ.ξ. Πάω μια μέρα σπίτι της και θέλω να "κοιμηθουμε μαζι", ενώ αυτή δεν θέλει. Επιμένω, δεν θέλει. Γίνομαι πιεστικός, δεν θέλει. Γίνομαι βίαιος, αντιστέκεται. Γίνομαι πολύ βίαιος, την κακοποιώ άσχημα και στο τέλος την βιάζω! Έρχεσαι λοιπόν εσύ και με αθωώνεις! Ταυτόχρονα της λες ότι "αφού το απολάμβανε τόσο καιρό ας πρόσεχε και καλά να πάθει τώρα"! Και της ρίχνεις και ξύλο μετά!!!! Ας σοβαρευτούμε επιτέλους μπας και αλλάξουμε λίγο αυτή τη χώρα και τη νοοτροπία που ! έχουμε.
Υπάρχουν κι άλλα να σου πω γι αυτό αλλά νομίζω ότι από ένα σημείο και πέρα είναι και λίγο άσκοπο να απαντάμε για τα αυτονόητα. Και το επιχείρημα ότι "τα ΜΑΤ έπρεπε να προστατεύσουν τους πολιτικούς" είναι επίσης αστείο, γιατί άλλο προστατεύω κι άλλο ανοίγω τα κεφάλια αθώων πολιτών!
Επίσης θέλω να σου πω ότι οι ματατζήδες που βαρούσαν αθώους πολίτες δεν ήταν λίγοι, αλλά οι περισσότεροι. Την ίδια στιγμή άφηναν τους κουκουλοφόρους! Λες ότι να φεύγουμε από εκεί που είναι οι κουκουλοφόροι. Μα αφού αδειάσανε την πλατεία από πολίτες και έμειναν χιλιάδες ΜΑΤ μόνοι τους με τους κουκουλοφόρους, πάλι τους άφηναν και τους κοιτούσαν. Αυτό έγινε και στις 15 Ιουνίου και στις 28 και 29 Ιουλίου.

Τέλος πάντων, νομίζω φίλε αστυνομικέ ότι και οι δυο είμαστε ενήλικες. Και ενηλικιώνομαι σημαίνει ωριμάζω και ωριμάζω σημαίνει αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Πιστεύω λοιπόν, ότι ο Παπουτσής και ο αρχηγός της αστυνομίας πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να παραιτηθούν και όσοι ηγήθηκαν της επιχείρησης να λογοδοτήσουν στον εισαγγελέα. Να απολογηθούν και να πουν τι έγινε τίμια, ειλικρινά και υπεύθυνα, όπως αρμόζει στη στολή τους και όπως απαιτεί το Σύνταγμα της Ελλάδας.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!