tromaktiko: Επίθεση από τσιγγάνους

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Επίθεση από τσιγγάνους



Κύριε Δήμαρχε , στις 16/7/2011 ως κάτοικος της περιοχής Νεοκτίστων αντιμετώπισα ένα δυσάρεστο γεγονός .
Έπειτα από μία διακοπή ρεύματος της περιοχής (νυχτερινές ώρες) , ήρθε συνεργείο της ΔΕΗ να αποκαταστήσει την βλάβη . Εγώ περνούσα τυχαία με το αυτοκίνητό μου από το σημείο που γινόταν η επισκευή και δέχτηκα πέτρες από μία ομάδα μικρών παιδιών τσιγγάνων . Σταμάτησα , βγήκα έξω από το αυτοκίνητό μου για να δω τη ζημιά που μπορεί να μου έχουν κάνει και μου λέει ο επικεφαλής συνεργείου βλαβών της ΔΕΗ πως όποιος περνάει από αυτό το σημείο του κάνουν το ίδιο , επίσης και εμάς δεν μας αφήνουν να αποκαταστήσουμε τη βλάβη για τον ίδιο λόγο και έχουμε ήδη καθυστέρηση πάνω από δύο ώρες .

Θεώρησα λοιπόν σωστό να καλέσω την αστυνομία , όχι για την επίθεση σε εμένα αλλά για το συνεργείο της ΔΕΗ προκειμένου να μπορέσει να τελειώσει την επισκευή . Την ώρα που εξηγούσα στο τηλεφωνικό κέντρο της Αστυνομίας τον λόγο που θα έπρεπε να στείλουν βοήθεια , καταφτάνουν είκοσι άτομα περίπου , νεαρής ηλικίας , τσιγγάνοι , μεθυσμένοι οι περισσότεροι (είχαν όπως έμαθα μετέπειτα έναν γάμο κάπου εκεί κοντά) . Κάποιοι από αυτούς άρχισαν να με χτυπούν με απίστευτη μανία και βαναυσότητα .

Σώθηκα από θαύμα!

Για να είμαι πιο ακριβής , σώθηκα από την ψύχραιμη παρέμβαση δύο ατόμων από αυτήν την ομάδα . Έτσι λοιπόν είμαι ακόμα ζωντανός . Το τηλέφωνό μου είχε παραμείνει ανοιχτό όση ώρα δεχόμουν επίθεση και το τηλεφωνικό κέντρο της Αστυνομίας άκουγε ζωντανά όλο το «μακελειό» , όλη την δολοφονική συμπεριφορά τους . Γεγονός λοιπόν είναι ότι ο ερχομός της αστυνομίας ήταν άμεσος . Εγώ ωστόσο είχα καταλήξει με την συμπαράσταση των κατοίκων στο νοσοκομείο . Η Αστυνομία όπως προανέφερα ήρθε άμεσα , ε και ? Ως συνήθως , μία τυπική παρουσία της και «δρόμο» .

Απευθύνομαι λοιπόν σε εσάς κύριε Δήμαρχε , όχι γιατί θεωρώ εσάς υπεύθυνο για τα τόσα συχνά «ομηρικά» πάθη που περνάμε οι κάτοικοι (άλλωστε αρκετές φορές μας έχετε εξηγήσει , γραπτώς και προφορικώς , που σταματάνε οι ευθύνες σας) , έχετε όμως καθήκον να βοηθήσετε για την ομαλή ζωή της καθημερινότητάς μας . Εδώ δεν κάνω καμία διάκριση σε Ρομά κα μη Ρομά . Πάταξη σε κάθε παραβάτη και σε κάθε παραβατικότητα ! Δυστυχώς όμως τα γεγονότα έχουν δείξει πως η μεγάλη παραβατικότητα προέρχεται από τους Ρομά . Πώς να το κάνουμε , αφού αυτή είναι η αλήθεια . Απευθύνομαι όπως είπα σε εσάς κύριε Δήμαρχε διότι είστε ο πρώτος πολίτης της πόλης μας και μπορεί ο καθένας να καταλάβει πως μόνο με την δική σας θετική παρέμβαση θα μπορούσαμε να δούμε κάτι διαφορετικό . Εμείς οι κάτοικοι ότι ειρηνικές ενεργείς έχουμε κάνει και κάνουμε , πέφτουν στο κενό . Η δική σας όμως παρέμβαση θα έχει άλλο αντίκτυπο , όχι βέβαια αν είναι τυπική και «όξω από την πόρτα» . Ουσιαστική παρέμβαση κύριε Δήμαρχε ! Βεβαίως δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος που θα σας υποδείξω τον τρόπο , εσείς ξέρετε .

Αν κύριε Δήμαρχε δεν πάρετε το πρόβλημα στα χέρια σας το ταχύτερο και λειτουργήσετε αδιάφορα , πολύ φοβάμαι πως θα έρθει η στιγμή που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγηθούμε να θρηνήσουμε θύμα ή θύματα .Τότε προβλέπω να παίρνονται μέτρα καταστολής .

«Άλλωστε είναι προνόμιο της φυλής μας η καταστολή και όχι η πρόληψη» .

Αυτό που έχω αντιληφτεί κύριε Δήμαρχε , είναι πως χτίζονται καθημερινά δύο αντίπαλα ετοιμοπόλεμα στρατόπεδα , καλλιεργείται δικαίως ή αδίκως ένα μίσος μεταξύ των δύο πλευρών , με ανεξίτηλες και επικίνδυνες προεκτάσεις . Η συχνή παρουσία σας λοιπόν στην περιοχή είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη . Ο ρόλος του Δημάρχου κατά την άποψή μου είναι να σκύψει στα προβλήματα της περιοχής και να προσπαθεί να δίνει λύσεις , για αυτό λέω ταπεινά σαν απλός πολίτης πως η παρουσία σας στην περιοχή θα πρέπει να είναι συχνή – πυκνή και να σας καταθέτουμε εμείς οι κάτοικοι τις απόψεις μας ώστε να έχετε μία πλήρη εικόνα προσωπικά εσείς . Είμαι βέβαιος πως έτσι θα προλάβετε τα χειρότερα .

Μην το ξεχνάμε , η βία φέρνει βία !
Με κραυγή αγωνίας για την πολύπαθη και εγκαταλελειμμένη περιοχή Νεοκτίστα .

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!