tromaktiko: Άνω κάτω η βουλή από τον ωρυόμενο Απόστολο Κακλαμάνη

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Άνω κάτω η βουλή από τον ωρυόμενο Απόστολο Κακλαμάνη



Τέλος δεν έχει η εμμονή της κυβέρνησης να τα βάζει κάθε μέρα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τη σκυτάλη από τον Πάγκαλο και τον Παπουτσή εδώ και...
μερικές ώρες έχει πάρει ο Απόστολος Κακλαμάνης ο οποίος ωρυόμενος εξαπολύει απίστευτες κατηγορίες εναντίον του κόμματος της Αριστεράς. Την Παρασκευή το μεσημέρι ο πρώην πρόεδρος της βουλής πήρε το λόγο για να καταγγείλει (πάλι) τον ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα συνέβησαν εναντίον δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Όπως ισχυρίστηκε περίπου 100 «κουκουλοφόροι» (σ.σ:. οι πληροφορίες από το Βόλο μιλούν για ειρηνική διαμαρτυρία πολιτών), πήγαν και διαμαρτυρήθηκαν έξω από τα πολιτικά γραφεία της Ροδούλας Ζήση και του Κώστα Καρτάλη στον Βόλο. «Πρέπει να προστατέψουμε την συνταγματική νομιμότητα και γαλήνη του λαού από αυτούς που επιδιώκουν επεισόδια. Δεν πρέπει καν να τους απαντάμε», ανέφερε ο κ. Κακλαμάνης για να προσθέσει ότι το τελευταίο διάστημα η Γ΄ αντιπρόεδρος της Βουλής έχει δεχθεί απειλητικές επιστολές και e-mail, ενώ κάτι ανάλογο συμβαίνει και για τον κ. Καρτάλη.

Όπως είπε ο κ Κακλαμάνης, μετά την ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας με την οποία κατηγορούσε τους δύο κυβερνητικούς βουλευτές ως «συνυπεύθυνους στο έγκλημα σε βάρος του λαού της Μαγνησίας». «Εκατό κουκουλοφόροι πήγαν στο σπίτι της κ Ζήση και έμειναν όλη νύχτα και ήταν αδύνατο να πάει σπίτι της εν μέσω δημοκρατίας» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος της βουλής.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος κάνοντας έκκληση για ηρεμία και νηφαλιότητα. «Οι επιθέσεις σε βουλευτές, η καταστροφή γραφείων και η επίθεση σε βάρος των βουλευτών της Μαγνησίας βάλλουν κατευθείαν στη λειτουργία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Είναι εκφράσεις φασίζουσας νοοτροπίας. Πρέπει όλοι να καταβάλλουμε προσπάθεια ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιες πράξεις», υπογράμμισε ο κ Πετσάλνικος ενώ στο ερώτημα του αν αυτές οι απόψεις εκφράζει το σύνολο της αίθουσας σηκώθηκαν όρθιοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά όχι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης από τη μεριά του απάντησε: «Αυτοί που ζητούν να δώσουμε πιστοποιητικά μη βίας χτυπούν λάθος πόρτα. Κάνω μια έκκληση, αν συνεχιστεί αυτό το κλίμα θα οδηγήσει στην πολιτική ανωμαλία. Ίσως κάποιοι να μην έχουν ιστορική μνήμη. Εμείς έχουμε δηλώσει σε κάθε περίπτωση ότι είμαστε κατά οποιασδήποτε βίας, από όπου και αν προέρχεται και όποιον στόχο και αν θέλει να υπηρετήσει. Είναι σαφής και κατηγορηματική η θέση μας».


kentrinews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!